Advert
Advert
Advert

CEVİZİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

CEVİZİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR
CEVİZİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR
Bu içerik 1978 kez okundu.

Cevizin Hastalıklardaki Kullanımı

Ceviz; kanı temizlemede, şeker hastalarında, ergenlik sivilcelerinde, iştahsızlıkta, içerisinde bulundurduğu yağ ile kabızlıkta, kadınlarda akıntılara, diş etlerinde ve saç dökülmesiproblemlerinde iyi gelmektedir.

Cevizin genel kullanımı

Cevizin yenilerek tüketilmesinin haricinde aşağıda belirtilern şekillerde de kullanılması fayda sağlamaktadır.

Ceviz çayı: Çayı kaşığı kadar ceviz yapraklarının kesilerek suda kaynatılması ve normal çay gibi içilmesi

Ceviz banyosu: Sıcak su ile dsamsun rent a carrduğunuz küvetin içerisinde dilediğiniz miktarda atacağınız ceviz yaprağı ile cilt bakımınızı yapabilirsiniz.

Cevizin Kanserdeki Faydaları

İçerisinde bulundurduğu fitosteroller sayesinde göğüs kanseri, prostat kanseri ve kalın bağırsak kanserlerine karşı koruma sağlamakta bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir.

Bilimsel araştırmalar, düzenli olarak ceviz tüketmenin “gerçekten” kötü kolesterolü düşürerek kalp ve özellikle damar sağlığını korumak için etkili samsun rent a carğunu ortaya koymaktadır.

Hatta ceviz, sadece kötü kolesterolü düşürerek damarlarda plaka oluşumu riskini azaltmakla kalmaz aynı zamanda damaların esnek kalmasını ve kan akışının normal şekilde (tansiyonu yükseltmeden) devam etmesini sağlar.

Cevizin faydaları arasında sayılan tüm bu olumlu etkilerden yararlanmak için önerilen tüketim miktarı ise; günde 3-4 adet ceviz (derisiyle birlikte) ve haftada toplam 3-4 yemek kaşığı ceviz yağı (salatalarla birlikte olabilir) olarak belirtiliyor.

 

 

Cevizin Faydaları Nelerdir?

Cevizin faydalarına geçmeden önce ceviz içinde bulunan hangi bileşenlerin faydalı samsun rent a carğu konusunda kısa bilgi vereyim.

Bir omega 3 yağ asidi türü olan alfa-linolenik asit, temel E vitamini türü olan ve pek çok bitki tohumunda bulunan gama-tokoferol, son olarak kolesterol benzeri bir molekül olan ve kolesterol plakalarının damar çeperlerinden temizlenmesini sağlayan fitosteroller cevizin sağlığa bu kadar faydalı bir yemiş olmasını sağlıyor.

Kalp ve Damar Sağlığına Faydaları: Penn State, Tufts Üniversitesi ve Pennsylvania Üniversitesi’nden araştırmacıların ortak olarak yaptığı çalışmaya göre düzenli olarak ceviz yemek kolesterolü önemli miktarda düşürüyor.

Cevizin bu etkisi iyi kolesterol olarak bilinen “HDL” kolesterol seviyesini yükseltmesinden kaynaklanıyor. HDL kolesterol, damarlarda birikmeye başlayan kötü kolesterol plakalarını temizleyerek vücuttan atılmasına yardımcı oluyor. Aynı araştırmaya göre 1 tatlı kaşığı ceviz yağı tüketmek kolesterolün kısa bir süre içinde düşmesine yardımcı oluyor.

Tip 2 Diyabet Hastalarına Faydaları: Tip 2 diyabet hastalarında sorun genel olarak kan şekeri düzeyinin kontrol edilmesi ve insülinin metabolize edilmesi olarak kabul edilirken aslında tip 2 diyabet kalp ve damarlar başta olmak üzere diğer sistemleri de yakından ilginlendirmektedir.

Cevizin damarlar üzerindeki olumlu etkisinin Tip 2 diyabet hastalarında damar tıkanıklığı riskini düşürdüğü ve buna bağlı kalp hastalıkları görülme olasığını azalttığı araştırmalarla belirlenmiştir.

Kanseri Önleme: Antioksidanlar bakımından samsun rent a carkça zengin olan cevizin kanseri önlemek için yaygın olarak tüketilmesi aslında pek şaşırtıcı değil.

Vücutta serbest radikallerin artmasına bağlı olarak oluşan ve kanser gibi hastalıkların ortaya çıkma riskini yükselten “kronik oksidatif stresi” düzenli ceviz tüketimi ile dengeleyebilirsiniz.

Cevizin kanseri önleme etkisi hakkında yapılan araştırmalar genel olarak prostat ve göğüs kanseri üzerine yoğunlaşmış olsa da uzmanlar her tür kansere karşı vücudu güçlendirmek için ceviz tüketilmesini öneriyor.

Cevizin Diğer Faydaları

Kemiklere Faydaları: Ceviz, özellikle ilerleyen yaşlarda görülen kemik zayıflamasını ve kemiklerde yaşnan mineral kaybını yavaşlatan yiyecekler arasında yer alıyor.

Kilo Verme: Cevizin yüksek kalorili samsun rent a carğu ve yüksek oranda yağ içerdiği düşünüldüğünde kilo vermeye yardımcı olması biraz şaşırtıcı gelebilir ancak günde 3-4 adet ceviz yemek tokluk hissini uzatarak, öğün aralarında daha fazla kalorili atıştırmalıkların önünü kesiyor.

Hafıza: Bu konuda yapılan araştırmaların sayısı henüz yetersiz olmakla birlikte mevcut araştırmalar cevizin hafızayı güçlendirdiği ve bilişsel fonksiyona katkıda bulunduğunu ortaya koyuyor.

 

 

Cevizin Besin Değeri

28 gram, yaklaşık olarak 7 adet dış kabuğu soyulmuş ceviz;

185 kaloridir Kolesterol içermez Günlük besin lifi ihtiyacının %8’ini karşılar (2gr) Günlük kalsiyum ihtiyacının %3’ünü karşılar Günlük demir ihtiyacının %5’ini karşılar Günlük tiamin ihtiyacının %6’sını karşılar (0,01mg) Günlük folat ihtiyacının %7’sini karşılar (27,7mcg) Günlük magnezyum ihtiyacının %11’ini karşılar (44,6mg) Günlük fosfor ihtiyacının %10’unu karşılar (97,8mg) Günlük çinko ihtiyacının %6’sını karşılar (0,9mg) Günlük bakır ihtiyacının %22’sini karşılar (0,4mg) Günlük manganez ihtiyacının %48’ini karşılar (1mg) Günlük selenyum ihtiyacının %2’sini karşılar (1,4mcg)

Aynı miktarda ceviz (7 adet) yaklaşık 2500mg omega 3 ve 11000mg omega 6 yağ asidi içermektedir.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti