Advert
Advert
Advert

DÜNYA LİDERLERİ İSRAİL DE TOPLANDI

DÜNYA LİDERLERİ İSRAİL DE TOPLANDI
DÜNYA LİDERLERİ İSRAİL DE TOPLANDI
Bu içerik 2165 kez okundu.

Geçirdiği felcin ardından önceki gün 93 yaşında yaşamını yitiren eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in çok sayıda dünya liderinin katılacağı törenle toprağa veriliyor. ABD Başkanı Obama ülkede tüm bayrakların yarıya indirilmesi talimatını verdi. ABD’de 6. defa yabancı bir devlet adamı için bayraklar yarıya indirildi.

Obama, Clinton, Mahmut Abbas

Törene ABD Başkanı Barack Obama, ABD eski başkanı Bill Clinton, eski dışişleri bakanı ve başkan adayı Hillary Clinton, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve Filistin Devlet BaşkanıMahmut Abbas'ın katılıyor.

Tel Aviv Havalimanı'na özel uçağı ile giden Obama'ya Dışişleri Bakanı John Kerry ve Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin yanı sıra 33 Amerikan diplomat da eşlik ediyor. İsrail, Obama için havalimanında geniş güvenlik önlemi aldı.

Peres ailesi Mahmut Abbas'ı davet etti

Haaretz gazetesi, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Mahmut Abbas'ın törene katılmak için yaptığı resmi başvuruyu onayladığını yazdı.

İsrail televizyonu Peres ailesinin Mahmut Abbas'ı kişisel olarak cenaze törenine davet ettiğini duyurmuştu. Mahmut Abbas 2010 yılı eylül ayından bu yana ilk kez İsrail'i ziyaret etmiş samsun rent a car.

 

 

Türk Dışişleri eski müsteşarı Türkiye'yi temsil edecek

Medyada yer alan haberlere göre, törende Türkiye'yi ise BM Daimi Temsilciliği'ne atanan dışişleri eski müsteşarı Feridun Sinirlioğlutemsil ed,yor.

Sinirlioğlu İsrail ile Türkiye arasında Mavi Marmara gerginliğinin sona ermesi konusunda sergilediği çabaları ile tanınıyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti