Advert
Advert
Advert

AĞAÇ ADAM İLK DEFA KENDİ KENDİNE YEMEK YEDİ

AĞAÇ ADAM İLK DEFA KENDİ KENDİNE YEMEK YEDİ
AĞAÇ ADAM İLK DEFA KENDİ KENDİNE YEMEK YEDİ
Bu içerik 2044 kez okundu.

Bangladeşli Abul Bajander, uzun yıllardan sonra ilk defa kendi kendine yemek yiyebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Tam 10 senedir Epidermodysplasia Verruciformis adındaki az rastlanan, virütik bir hastalığın pençesinde olan Bangladeşli adam, uzun yıllardan sonra ilk defa kendi kendine yemek yiyebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

CERRAHİ OPERASYON GEÇİRDİ

Bangladeş'deki bir köyde yaşayan Abul Bajander, tıbbi yardım almak için ailesiyle birlikte altı saat yol yaparak Bangladeş'in başkenti Dakka'ya gitti.

Lakabı 'Ağaç Adam' olan Banladeşli adam geçirdiği cerrahi operasyon sonrasında, hayatında ilk kez tek elini kullanarak yemek yiyebiliyor.

Şu anda 25 yaşında olan Bajander, 15 yaşından beri çok nadir görülen bir hastalık olan 'Epidermodysplasia Verruciformis' ile savaşıyor.

 

 

 

VÜCUDUNUN HER YERİNE YAYILDI

Bir çeşit virüs olan Epidermodysplasia Verruciformis, tırnakların yapısında bulunan keratin maddesinin artması sonucunda, vücudun her yerine yayılan tümörlere ve siğillere escortlar izmir oluyor.

Genç adamın ifadesine göre; bu hastalık onu tam anlamıyla çılgına çevirdi. Ne oturabiliyor, ne kalkabiliyor ne de kişisel ihtiyaçlarını kendi kendine karşılayabiliyor.

Nadir görülen bu hastalığın sebebi, HPV'nin şekil değiştirmesi olarak biliniyor.

 

 

İŞİNİ YAPAMAZ HALA GELDİ

Ülkenin güneyindeki Khulna bölgesinde yaşayan Bajandar'a, ana sinirlerinin zarar görmemesini sağlamak adına ameliyat öncesi bir dizi tıbbi test yapılıyor. Testler tamamlandıktan sonra el ve ayaklarında büyüyen parçaların 5 kilogramlık kısmının alınması planlanıyor.

Rikşa kullanarak geçimini sağlayan Bajandar son dört yılda iyiden iyiye artan hastalığı yüzünden işini yapamaz hale gelmiş.

Bajandar, geçen şubat ayında ameliyat olmuştu.

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti