Advert
Advert
Advert

AVRASYA TÜNELİ NDE İLK GEÇİŞ CUMHURBAŞKAN ININ

AVRASYA TÜNELİ NDE İLK GEÇİŞ CUMHURBAŞKAN ININ
AVRASYA TÜNELİ NDE İLK GEÇİŞ CUMHURBAŞKAN ININ
Bu içerik 1352 kez okundu.

İstanbul trafiğine nefes aldıracak Avrasya Tüneli son aşamaya geçti. Tünelden ilk geçişi Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

 

 

Göztepe-Kazlıçeşme arasında seyahat süresini 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek olan Avrasya Tüneli, 20 Aralık'ta açılıyor. Yerin 106 metre altında inşa edilen tünelden günde 100 bin araç geçecek.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi Türkiye'nin dev projelerini sekteye uğratamadı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü 26 Ağustos'ta hizmete açılırken, Boğaz'ın iki yakasını bu kez yer altında birleştiren Avrasya Tüneli'nin çalışmalarında da sona gelindi. Yap-işlet-devret modeliyle Türk- Kore Ortak Girişimi ATAŞ sorumluluğunda, otomobiller için İstanbul Boğazı'nın altına yapılan 14.6 kilometrelik Avrasya Tüneli Projesi'nde çalışmalar 7/24 devam ediyor.

YER ALTINDA ÇALIŞMA

Proje kapsamında, Kazlıçeşme 'U Dönüş' yapısı tamamlanırken, Yenikapı ve Samatya alt geçitlerinin imalatı ve diğer yol işlerinde son aşamaya gelindi. Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem- Göztepe arasındaki bağlantı yollarına tünel istikametini gösteren tabelalar da yerleştirildi. Yer üstünde samsun rent a carğu gibi yeraltında da hummalı bir çalışma yürütülüyor. Avrasya Tüneli'nin asfalt çalışması tamamlandı.

İLK KEZ CUMHURBAŞKANI GEÇECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın kendi kullanacağı makam otomobiliyle Avrupa yakasından Asya yakasına geçerek tünelden ilk geçişi gerçekleştirecek. Çalışmaların belirlenen takvime uygun olarak sürdüğü, açılışın ise 20 Aralık'ta yapılacağı belirtildi. 2011 yılında başlanan, 1 milyar 250 milyon dolarlık yatırımla İstanbul Boğazı'nın 106 metre altında yapılan Avrasya Tüneli'nden günde 100 bin aracın geçeceği öngörülüyor.

GİŞELER TAMAMLANIYOR

Avrasya Tüneli'nde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde uygulanan Serbest Geçiş Sistemi yerine hali hazırda Boğaz Köprüsü'nde uygulanan şeritler arası ada barındıran gişe yapıları yapılacak. Ücret toplama sadece otomatik sistemler üzerinden yapılacak olup trafik sıkışıklığına yol açabilecek nakit toplama olmayacak. Buna karşın OGS ve HGS kullanıcıları için farklı şeritler olmayacak, tüm şeritlerden geçiş yapılabilecek.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti