Advert
Advert
Advert

DOĞRU NEFES ALARAK VÜCUDUNUZA ŞİFA VERİN!

DOĞRU NEFES ALARAK VÜCUDUNUZA ŞİFA VERİN!
DOĞRU NEFES ALARAK VÜCUDUNUZA ŞİFA VERİN!
Bu içerik 851 kez okundu.

Kilo vermek ve metabolizmamızı hızlandırmak söz konusu samsun rent a carğunda, nefesimize yoğunlaşmak yerine geçici moda diyetlere ve takviyelere odaklanırız.

İlginçtir ki nefes alıp vermek, kilo kaybında ve metabolizma üzerinde büyük bir rol oynar.

 

Daha derin nefes almak için günde ayıracağınız sadece 15 dakika kilo vermenize yardımcı olabilir.

 

Yağ; oksijen, karbon ve hidrojenden oluşur. Oksijen yağ molekülleri ile tepkimeye girdiği zaman onları karbondioksit ve su olarak parçalar. Kan, karbondioksiti filtreler ve dışarı atılması için akciğerlere gönderir. Oksijen aynı zamanda kanı incelterek tansiyonunuzu düşürür ve metabolizmanızı hızlandırır. Bu olay, vücudun kendine sunduğu güzel bir avantajdır.

 

Aşağıdaki beş yöntemi uygulayarak gündelik yaşamınıza bilinçli nefes alma tekniklerini dâhil edebilirsiniz.

 

 1: Rahatlamak için Derin Nefes Alma

 

 

Akciğerlerinizdeki bütün havayı boşaltın. Burnunuzdan yavaşça nefes alırken altıya kadar sayın. Aldığınız nefesi tutun ve altıya kadar sayın. Yavaşça nefesinizi verirken altıya kadar sayın. Duruşunuzu kontrol edin. Nefes verirken kamburlaşıyor musunuz? Eğer kamburlaşıyorsanız duruşunuzu, omurganız düz olacak şekilde ayarlayın ve 2. adımdan 5. adıma kadar olan kısmı tekrarlayın.

Bunu her akşam veya kendinizi stresli ya da bunalmış hissettiğiniz zamanlarda 10 kere tekrar edin. Bu egzersizi uzanarak, oturarak veya ayakta durarak yapabilirsiniz.

 

2: Enerji için Derin Nefes Alma

 

 

Akciğerlerinizdeki bütün havayı boşaltın. Burnunuzdan yavaşça nefes alırken altıya kadar sayın. Akciğerlerinizin tamamen dolu samsun rent a carğunu hissettiğiniz zaman kısa bir nefes daha alın. Nefesinizi tutup sekize kadar sayın. Bu sayıyı 12’ye çıkarmak için kademeli olarak alıştırma yapın. Ağzınızdan nefes verirken sekize kadar sayın. Bütün havayı tek bir seferde vermeyin. Nefesinizi daha yavaş vermek için dudaklarınızı büzmeyi deneyin. Akciğerlerinizde daha fazla hava kalmadığını hissettiğiniz zaman kısa bir nefes daha verin. Göğüs kafesinizi ve karnınızı sıkı ve kasılmış bir şekilde tutarak tekrar sekize kadar sayın ve nefesinizi tutun. Eğer nefesinizi kendinizi kötü hissetmeden sekize sayana kadar tutamıyorsanız, daha az süreyle tutun ve bu süreyi sekize sayana kadar artırmak için çalışın.

Enerjinizi artırmak için bu adımları sabahları ve gün boyunca istediğiniz zaman 10 kez tekrar edin. Bu egzersizi oturarak veya ayakta durarak yapabilirsiniz.

 

3: Vücudu Arındırmak için Burun Deliklerini Değiştirerek Nefes Alıp Verme

 

 

Dik oturun ve sol elinizi sol dizinizin üzerine rahat edeceğiniz bir şekilde koyun. Sağ işaret ve orta parmaklarınızın uçlarını kaşlarınızın arasına yerleştirin. Sağ başparmağınızı sağ burun deliğinize yerleştirin. Sağ yüzük parmağınızı sol burun deliğinize yakın bir yere yerleştirin. Başparmağınızı sağ burun deliğiniz üzerinde aşağıya doğru bastırın ve akciğerlerinizde hiç hava kalmayana kadar sol burun deliğinizden nefes verin. Sol burun deliğinizden derin bir nefes alın. Sağ burun deliğinize bastırmayı bırakın, yüzük parmağınızla sol burun deliğinize bastırın ve akciğerlerinizde hiç hava kalmayana kadar sağ burun deliğinizden nefes verin. Sol burun deliğinize bastırmayı bırakın ve nefes alın. adımdan 5. adıma kadar olan kısmı tekrarlayın.

Rahat bir oturma pozisyonunda oturun ve bu adımları 5 ila 7 kez tekrarlayın.

 

 4: Metabolizmayı Hızlandırmak için Nefes Alıp Verme

 

 

Dik bir şekilde oturun ve yumruklarınızı karnınızın ortasına yerleştirin. Bu, karnınızı kasılmış bir şekilde tutmanıza yardımcı olacak. Akciğerlerinizdeki bütün havayı boşaltın. Burnunuzdan yavaşça nefes alırken altıya kadar sayın. Dudaklarınızı büzün, kısa ve kuvvetli bir şekilde nefes verin. Verdiğiniz nefesler arasında nefes almayın. Verdiğiniz nefeslerin kuvveti doğal olarak havayı akciğerlerinize geri getirecektir. Verdiğiniz nefeslerin sayısını yavaş yavaş arttırarak 50 ila 100 kere nefes verin. Son nefesinizde bütün havayı akciğerlerinizden atmaya zorlayın. Rahatlayın ve normal bir şekilde nefes alın.

Bunu dizlerinizin üzerinde otururken veya rahat bir oturma pozisyonunda otururken yapın.

 

 5: Göbeğinizi Sıkılaştırmak için Vakumlu Nefes Alıp Verme

 

 

Dizlerinizi ve ellerinizi yere koyun. Göbeğinizi içeri çekerken akciğerlerinizdeki bütün havayı dışarı verin. Nefesinizi tutun ve nefes almadan akciğerlerinizi genişletin. Miadana escorti omurganıza doğru çekmeye çalışın. Bu pozisyonda 10 saniye bekleyin. Nefesinizi yavaşça verin ve tekrarlayın.

Bunu her gün beş dakika yapın.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti