Advert
Advert
Advert

ÇOMÜ KAM’dan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Mesajları

ÇOMÜ KAM’dan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Mesajları
ÇOMÜ KAM’dan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Mesajları
Bu içerik 4563 kez okundu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOMÜ KAM) kadının her alanda toplumsal yaşama katılımına ve statüsünü yükseltmesine destek vermek, kadınların yaşadıkları sorunları araştırmak, çözüm önerileri sunmak ve bu konu ile ilgili çalışmaları özendirmek, kadın çalışmalarına karşı kamuoyunda ve üniversitede bir duyarlılık geliştirmek gibi çalışmalar yürütüyor.  

Bilimsellik, eşitlik, evrensellik, toplumsal yararlılık, yenilikçilik, yaratıcılık, güvenilirlik, açık yüreklilik, paylaşımcılık, nezaket, sevgi gibi değerleri savunan ÇOMÜ KAM Yönetim Kurulu Üyelerinden 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününe dair mesajlar aldık.    

 Doç. Dr. Gülgün Yazıcı -  ÇOMÜ KAM Müdürü 

Tanrı ve hukuk karşısında “erkek”le eşit hak ve sorumluluklara sahip olan “kadın”ın toplumsal hayatta da “insan” olarak var olabildiği,  sevgi, saygı çerçevesinde, barış ve huzur ortamında, ruh, beden bütünlüğü ve can güvenliği içinde insanca yaşayabildiği günlere ulaşmayı diliyor ve merkez olarak bunun için çalışıyoruz. Bunun yolu, kısa vadede hukukî düzenlemeler ve cezai yaptırımlardan geçiyor görünse de uzun vadede ve ancak eğitimle mümkün olacağına inanıyoruz. Kadına bakış açısını değiştirecek, toplumun bilinç ve farkındalığını artıracak, toplumsal cinsiyet eşitliğini temel alacak politikalar ve eğitim programları kadının insanca yaşamasını sağlamanın temel gerekleridir. 

Doç. Dr. Ferah Güngör Özkök - ÇOMÜ KAM Müdür Yardımcısı 

Mirabal kardeşlere ve şiddete uğramış bütün kadınlara bir selam gönderiyoruz bugün. Kadının toplumda eşit sayıldığı, sevgi ve anlayışın hakim samsun rent a carğu bir dünyanın mümkün samsun rent a carğuna inanarak ve şiddetsiz bir dünya için çalışarak.   

Doç. Dr. Füsun Erduran Nemutlu - ÇOMÜ KAM Müdür Yardımcısı 

Kadına şiddetin unutulduğu gelecekler yaratalım. 

Doç.Dr. Gülbu Tanrıverdi -  ÇOMÜ KAM  Yönetim Kurulu Üyesi  

Şiddetle mücadele altında yürütülen ve kadını ötekileştiren, acizleştiren, yok sayan, mağdur gören, sıradanlaştıran ve eve hapseden bütün yaklaşımları kınıyorum. İnsan olmak, her şeyden de önemlisi canlı olmak, adaletli ve eşit bir dünyada yaşamak için yeterli olmalı diye düşünüyorum. Bir kadın olarak, kadın çalışmaları yapan bir akademisyen olarak, kadınları ve kadın hakları savunucularını "şiddetle mücadele" etmek zorunda bırakan bütün yaklaşımları, kadın olmaktan kaynaklanan her türlü eşitsizliği şiddetle kınıyorum.  

Prof. Dr. Şükran Yalçın Özdilek - ÇOMÜ KAM  Yönetim Kurulu Üyesi

Hiddeti sevgi ve merhametle söndürebilen koca yürekli insanlar olmak için gelin el ele verelim. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti