Advert
Advert
Advert

Birol Arslan ve Ailesi ile Röportaj Gerçekleştirdik

Birol Arslan ve Ailesi ile Röportaj Gerçekleştirdik
Birol Arslan ve Ailesi ile Röportaj Gerçekleştirdik Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 68926 kez okundu.

Bugün Kepez halkının sevdiği, ilk bakışta son derece ciddi fakat tanıdıkça, sohbet ettikçe güler yüzü, sıcaklığı ve samimiyetine hayran olduğumuz CHP Kepez Belediye Başkan Adayı Sayın Birol Arslan’ ın evine konuk olduk. Arslan ailesine misafirperverliklerinden için Çanakkale Aktüel ailesi olarak teşekkür ederiz.

Sayın Başkanım bize kendinizi tanıtır mısınız?

 

Öncelikle evimize hoş geldiniz Nihal Hanım. 1971 Çanakkale doğumluyum. İlkokul ve Ortaokulu Kepez’de, Liseyi Çanakkale’de bitirdim. Evliyim ve bir kız çocuğu babasıyım. Askerlik görevimin ardından Gökhanlar Ailesine ait özel iş yerinde 24 yıl 2 ay yönetici olarak görev yaptım. CHP Kepez Belde Örgütünde 5 yıl yönetim kurulu, 5 yılda Belde Başkanlığı gibi onurlu görevleri üstlendim. 18 Kasım 2018 tarihinde Kepez’de gerçekleştirilen temayül ön seçiminde yüksek bir oy alarak CHP Kepez Belediye Başkan Adayı oldum. Şimdi çalışmalarımı yoğun bir tempoda sürdürmekteyim.

 

Başkanım Kepez ile ilgili hayalleriniz nelerdir?

 

Belediyelerin öncelikli görevleri halkına sağlıklı su temin etmek, çöpleri zamanında toplamak, ulaşımı sağlamak ve yolları yapmaktır. Ben ve ekip arkadaşlarım bunları göreve geldiğimiz gibi zaten yapacağız, bu konular belediyeciliğin olmazsa olmazları. Ama bizim asıl hedefimiz Kepez’in vizyonunu geliştirip, Kepez’i marka bir kent haline dönüştürmek. Bu cümleleri siyaseten söylemiyorum, yapacağımızın sözünü veriyorum.

 

Başkanım çok iddialısınız, neler yapacaksınız?

 

Ülkemizin ve Kepez’imizin ekonomik durumunu göz önünde bulundurarak projeler hazırladık. 1) Acil ve kısa vadede yapacaklarımız, yani kısa sürede yapmamız gereken mecburi projelerimiz 2) Belediyemizin ekonomik yapısını güçlendirdikten sonra yapacağımız Mega projelerimiz. Mega projelerimiz çok ses getirecek ve Kepez bölgenin cazibe merkezi olacak. Evet iddialıyım.

 

Başkanım peki projelerinizi ne zaman göreceğiz?

 

17 Şubat Pazar günü saat 14.00 de Kepez Meydanında aday tanıtımı yapacağız. Belediye Başkan Adayı ve Belediye Meclis Adaylarımız Halkımız ile buluşacak ve kucaklaşacak. Ve o gün itibarıyla projelerimizi halkımız ile paylaşacağız. Eminim ki çok büyük bir ses getirecek, çok büyük bir memnuniyet yaratacak.

 

Şimdi sıra eşiniz Nefise Hanımda.

 

Birol Arslan nasıl bir eştir?

 

Bende herkese merhabalar diyerek başlamak istiyorum. Birol; güvenilir, dürüst, merhametli, yardımsever, verdiği sözleri daima yerine getiren getiremeyecekse söz vermeyen biridir. Daima ihtiyaç sahiplerinin yanındadır, ezilenin yanındadır. Mutlaka dokunur, yardım eder ama bunu kimse bilmez. Esasında siyaset Show dur, reklamdır ama asla siyasetine yardımını malzeme yapmaz. Kısaca kimsesizlerin, kimsesizidir. İyi ki onu tanıdım, iyi ki onunla evlendim. Evliliğimizin de 23. Yılını bitiriyoruz. Kızımız ile birlikte sessiz, sade bir yaşamımız var.

 

 

Eşiniz siyasete atıldıktan sonra evinizde ve  hayatınızda ne gibi değişiklikler oldu?

 

Birol zaten 10-11 yıldır aktif siyasetin içinde. Son beş yılı Belde Başkanıydı ve birçok seçim geçirdi, yönetti. Siyasette olsun, günlük yaşamında ve işinde olsun ciddi ve disiplinli biridir. Sorun varsa eve getirmez, anlatmaz denk gelirse biz dışarıdan duyarız. Evimizde de, hayatımızda da gerçekten bir değişiklik olmadı. Yediğimiz, içtiğimiz, giyimimiz değişmedi aynı şeyler. Dostlarımız, arkadaşlarımız, akrabalarımız yine aynı hiçbir zaman değişmeyecek. Sadece sorun zaman yetmiyor, koştur koştur işlerimiz bitmiyor.

 

Gelelim Kızınıza, Selinay Hanım Birol Arslan nasıl bir babadır?

 

Babam bence duruşu olan, yüksek karakterli, yanlışa asla göz yummayan, adaletli, merhametli bir babadır. Bana daha hiç yanlış bir şey yapmamı önermedi, istemedi. Hep doğruluğu tarif etti.

 

Babanızla ilgili hatırladığınız en güzel anı nedir?

 

Muhtemelen 15 yıl önce Çanakkale’de kar yağışının çok fazla yaşandığı bir kış geçirmiştik. Biz o zaman tek katlı bir evde oturuyorduk ve camımızın önünü kar tamamen dolmuştu.. Ben de karla oynamayı çok severim. Babamı ikna etmiştim ve birlikte camdan sanki havuza atlıyormuş gibi karın içine atlamıştık. Doyasıya oynamıştık. O gün çok mutlu olmuştum. Anlamıştım ki babam içinde hiç yaşlanmayan bir çocukla yaşıyor.

 

Babanızın siyasetteki duruşunu nasıl görüyorsunuz?

 

Babamı çok iyi tanıyorum diktir, asla eğrilip bükülmez. Asla yanlış ve usulsüz bir şey yapılmasına izin de vermez. Her zaman da şunu söyler “Bende kazanmak için her yol mubah değildir” der. Çok beğenirim, gurur duyarım.

Başkanım son olarak vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

 

Kendimi biliyorum, çok güçlü bir karakterim. Ön Seçimde olduğu gibi, 31 Mart akşamı da yüksek bir oy oranı ile kazanacağım, bunu da yapılan anketler teyit etmekte. Ben kazanmayacağım, biz kazanacağız, Kepez kazanacak. Biz “Halkın Belediyesini birlikte inşa edeceğiz.” Ne makam, ne koltuk, ne şan şöhret, ne para umurumda bile değil. Ben sadece doğduğum topraklara hizmet etmek istiyorum. Birol Arslan’ın değil, Kepez Belediyesinin kurumsallığının ön planda olacağı, Devlet terbiyesi ile yönetilen, harcanan her kuruşta tüyü bitmedik yetimin hakkı olduğunu bilinerek harcamaları yapılan bir belediye. Aldığı kararlarda adil, vicdanları kanatmayan, adaletli bir belediye. Kısaca Mutlu Kepez olacak. Mutlu Kepez’e Huzur gelecek, Barış gelecek.

 

   
Birol Arslan Röportaj Çanakkale
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti