Advert
Advert
Advert

Sorumlu Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik Sınavları ÇTSO'DA Başladı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda ve sınav yetkili kuruluşu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iştiraki olan MEYBEM A.Ş. tarafından toplamda 100 adayın yer aldığı Sorumlu Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik Sınavları başladı.

Sorumlu Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik Sınavları ÇTSO'DA Başladı
Sorumlu Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik Sınavları ÇTSO'DA Başladı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 4361 kez okundu.

ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen sınavlarda adaylar önce yazılı ardından sözlü performans sınavlarına tabi tutuluyor. Sorumlu Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik Sınavları hakkında bilgi veren Genel Sekreter Sema Sandal; “Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından hazırlanan Ulusal Meslek Standardı sayısı 515’e ulaştı. Ağ Teknolojileri Elemanından Zeytinyağı Üretim Operatörüne kadar çok geniş bir yelpazeyi içine alan Ulusal Meslek Standardı kapsamını her geçen gün genişletiyor. Odamız organizasyonunda Mesleki Yeterlilik Sınavı açılması için yeterli sayıda başvuru oluştuğu takdirde MYK tarafından yetkilendirilen kuruluşlarla işbirliği yaparak sınavların Çanakkale’de yapılmasını sağlıyoruz. Sorumlu Emlak Danışmanı ve  İkinci El Motorlu Kara Taşıtları sınavları son dönemde en çok başvuru aldığımız meslekler arasında.” dedi.

“EMLAK DANIŞMANLIĞI YAPMAK İSTEYENLER TİCARET BAKANLIĞI TARAFINDAN AÇIKLANAN MEVZUATI ÇOK İYİ TAKİP ETMELİ”

Genel Sekreter Sandal açıklamasının devamında; “Emlak Danışmanlığı ticaretini yapmak isteyenler Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan ve güncellenen Mevzuatı çok iyi takip etmeliler. 14 Ekim 2020 tarihinde Resmi Gazete’ de yayınlanan  “TAŞINMAZ TİCARETİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK” ile sektör temsilcileri ve adayları için çok önemli değişiklikler yürürlüğe girdi. Emlak dükkânı açmak için zorunlu olan en az lise mezuniyeti ve Mesleki Yeterlilik Belgesi almak 14 Ekim 2020’den sonra açılacak işletmeler için artık yeterli değil.  MEB/Üniversite onaylı en az 100 saatlik eğitim ile Mesleki Deneyim şartı da diğer kriterlerle birlikte zorunlu hale getirildi.” açıklamasında bulundu.

 

 

#Çanakkale #ÇTSO #TOBB #MeslekiYeterlilikKurumu #MYK #EmlakDanışmanlığı #Yeterlilik #Sınav #Gündem #Haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti