Advert
Advert
Advert

İSPANYA 3-0 TÜRKİYE

İSPANYA 3-0 TÜRKİYE
İSPANYA 3-0 TÜRKİYE
Bu içerik 20900 kez okundu.

Hırvatistan maçında 'vasat' bir futbol sonrası samsun rent a carkça eleştirilen Milli Takım, İspanya karşısında da direnemedi. Euro 2016 (D) Grubu 2. maçında son şampiyonla karşılaşan Ay-Yıldızlılar Morata (2) ve Nolito'nun attığı gollerle sahadan 3 - 0 mağlup ayrıldı...Türkiye'nin son 16'ya kalması için tek umudu 21 Haziran Salı gecesi karşılaşacağı Çek Cumhuriyeti maçı... Milliler, 22.00'de oynanacak mücadeleden 3 puanla ayrılıp 6 gruplu turnuvada en iyi üçüncü takımlar arasına girmeyi bekleyecek.

İSPANYA 3  - 0 TÜRKİYE STAT: Stade de Nice (Allianz Riviera)  HAKEMLER: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (SIRBİSTAN) İSPANYA: De Gea, Juanfran, Pique, Ramos, Alba (Dk. 81 Azpilicueta), Busquets, Cesc (Dk. 80 Koke), Iniesta, David Silva (Dk. 65 Bruno), Morata, Nolito TÜRKİYE: Volkan, Caner, Mehmet Topal, Hakan Balta, Gökhan Gönül, Selçuk İnan (Dk. 70 Yunus Mallı), Oğuzhan (Dk. 62 Olcay Şahan), Ozan, Hakan Çalhanoğlu (Dk. 46 Nuri Şahin), Arda, Burak SARI KARTLAR: Sergio Ramos (İspanya), Burak Yılmaz, Ozan Tufan (Türkiye) GOLLER: Dk. 34 ve 48 Morata, Dk. 37 Nolito (İspanya)

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in Euro 2016 öncesi son hazırlık maçlarında stoperde denediği 'sol bek Hakan Balta ve Ön libero Mehmet Topal' Fransa'da patladı.. Hırvatistan'a 1-0 mağlup olan Türkiye İspanya maçında da defansta adeta döküldü. Stoper özelliği olmayan Hakan Balta ve Mehmet Topal'a, Lig'in  son haftalarda forma şansı bulamayan Caner ile aklı 'transferde' olan Gökhan Gönül'ün formsuzluğu da eklenince dağıldık...

Ayağa kısa paslarla sürekli pas yapan İspanya, 34 ve 37. dakikalarda Morata ve Nolito'nun attığı goller ile ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. Bu devredeki tek olumlu şutumuz 24. dakikada serbert vuruştan Hakan Çalhanoğlu'ndan geldi. Gurbetçi oyuncumuzun şutu az farkla üstten auta gitti.

Son dönemlerin formda isimleri Emre Mor ve Volkan Şen'i yedek soyunduran Fatih Terim ikinci yarıya Hakan Çalhanoğlu - Nuri Şahin değişikliği ile başladı. Orta saha toparlanacak demeden henüz 48. dakikada İspanya farkı Morata ile 3'e çıkarttı. Euro 2016'da ilk kez bir takım böylece kalesinde 3 gol gördü.

İspanya 3. golü atıp son 16'ya katılmayı garantiledikten sonra en iyi bildiği şeyi yapıp top çevirmeye devam etti. David Silva ve Morata ile bu devrede de bir çok pozisyona girdiler ancak yararlanamadılar.

Maça damga vuran olay ise ikinci yarıda kaptan Arda Turan'ın taraftarlarımız tarafından ıslıklanmasıydı.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti