1-5 Temmuz 2026 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 9. Uluslararası Sosyodrama Konferansına hazırlık kapsamında, 2-3 Mayıs 2026 tarihlerinde Çanakkale Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen atölyelere kentteki kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ile kentliler de katılım göstererek sürece aktif katkı sundu.
“Dünya Barışı İçin Kanat Olmak” sloganıyla çalışmaları yürütülen 9. Uluslararası Sosyodrama Konferansı öncesinde, prekonferans atölyelerinde psikodrama ve sosyodrama alanının önemli isimleri hemşehrilerimizle bir araya gelmeye devam ediyor.
Hafta sonu boyunca Çanakkale Belediyesi Nikah Salonu ve Belediye Meclisinde düzenlenen atölyelerde; bireyin kendi içsel barışıyla kurduğu ilişki, geçmişle yüzleşme ve uzlaşma, ekip içi çatışmaların verimli yönetimi ve kişiler arası ilişkilerden kurumsal yapılara uzanan barış süreçleri ele alındı. Ayrıca çiftler arası ilişkiler ve aile içi şiddet mağduru kadınlarla yürütülen çalışmalar gibi toplumsal açıdan önemli konular da uygulamalı atölyelerle değerlendirildi.
Etkinlikte, Psikiyatrist ve Psikodramatist Luciano Moura “Kendi İçindeki Barış ve Kendin ile Uzlaşma”, Psikolog ve Psikodramatist Colette Esmenjaud “Atalar ile Barışmak”, Psikodramatist Irina Stefanescu “Takımlar İçinde Barış ve Çatışmanın Verimliliği”, Psikiyatrist, Sosyyolog ve Psikodramatist Hande Karakılıç Üçer ile Sosyal Hizmet Uzmanı ve Psikodramatist Nigar Etizer Karacık “Kişiler Arası Barıştan Kurumsal Barışa: Çanakkale Dünyayı Ağırlamaya Hazır!”, Psikolog ve Psikodramist Chantal Neve-Hanquet ile Hande Karakılıç Üçer “Çiftler Arasında Barış”, Psikolog ve Psikodramist Inna Braneva ile Hande Karakılıç Üçer ise “Benim Barışım, Benim Gücüm: Aile İçi Şiddet Mağduru Kadınlar ile Çalışma” başlıklı atölye çalışması düzenledi.
Uluslararası psikodramistlerin aktif yer aldığı çalışmalarda katılımcılar, farklı kültürlerden gelen deneyimleri paylaşma fırsatı buldu.
