Advert
Advert
Advert

77 Yaşındaki Erkek Hasta Operasyonla Sağlığına Kavuştu

77 Yaşındaki Erkek Hasta Operasyonla Sağlığına Kavuştu
77 Yaşındaki Erkek Hasta Operasyonla Sağlığına Kavuştu Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 814 kez okundu.

Uzun süredir idrar yollarında şikayeti olan 77 yaşındaki erkek hasta, Üroloji Uzmanı Op. Dr. Nihat Gülhan tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

Karın ağrısı ve idrar yolları şikayeti ile hastaneye başvuran 77 yaşındaki hastamızın yapılan tetkiklerinde mesanesinde büyük çaplı taşlar olduğu ve prostat hipertrosfisi tespit edildi. Yapılan ameliyat hazırlıklarının ardından opere edilen hastanın mesanesinden 5x6 cm, 3x2 cm, 2x1 cm, 1x1 cm büyüklüğünde toplamda 4 adet taş ve 180 gr. ağırlığında prostat çıkarıldı.

Operasyonu gerçekleştiren  Üroloji Uzmanı Op. Dr. Nihat Gülhan, yaptığı açıklamada, “Hastamız bize idrar şikayetleri ve karın ağrısı şikayeti ile başvurdu. Yaptığımız tetkiklerde hastamızın mesanesinde taş ve prostat hipertrofisi tepsi ettik. Bir süredir tedavisi devam eden hastamıza operasyon yapılmasına karar verdik.  Prostat ameliyatı ile mesane taşı ameliyatını birlikte başarıyla gerçekleştirdiğimiz hastamız kısa bir sürede sosyal hayatına dönebilecek" dedi.

Mesane taşlarının farklı nedenlerle meydana gelebileceğine dikkat çeken Üroloji Uzmanı Op. Dr. Nihat Gülhan, “Mesane taşları, idrar yaptıktan sonra mesanede kalan konsantre idrarın içeriğindeki minerallerin birleşerek kristalize olmasıyla ortaya çıkar. idrarın mesanenin tamamen boşaltılamaması sonucunda oluşur denilebilir. İdrarın tamamen boşaltılamaması sebepleri arasında prostat büyümesi, mesane boşaltım problemleri, mesanede divertikül  ve idrar yolu enfeksiyonları sayılabilir. İdrarınızın konsantrasyonunu azaltmak için günlük sıvı alımınızı arttırmanız, mesanenizi düzenli olarak boşaltmanız mesane taşı oluşumunu engellemenizi sağlayacaktır” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalemehmetakifersoydevlethastanesi #ürolojiuzmanı #operasyon #ameliyat #mesanetaşı #sağlık #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti