Advert
Advert
Advert

TURAN, ÇANAKKALE’MİZİN YENİ COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNÜ BİGA PEYNİR TATLISI

TURAN, ÇANAKKALE’MİZİN YENİ COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNÜ BİGA PEYNİR TATLISI
TURAN, ÇANAKKALE’MİZİN YENİ COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNÜ BİGA PEYNİR TATLISI Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1304 kez okundu.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan Çanakkale’nin yeni coğrafi işaret tescilli ürününün ‘Biga Peynir Tatlısı’ olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Turan, “Biga'mızın gastronomi ve ekonomik değerlerinden olan Biga Peynir Tatlısı'nın markalaşması, korunması ve tanıtılması açısından önemli bir adım.” dedi. 

Turan, Biga Ticaret ve Sanayi Odası (Biga TSO) tarafından, “Biga Peynir Tatlısı” Tescilli Coğrafi İşaret-Mahreç İşareti Coğrafi İşaret başvurusunun Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından kabul edilerek, Coğrafi İşaretli Ürünler Web Sitesi’nden ilan edildiğini açıkladı.

“COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ MARKALAŞMA İÇİN ÖNEMLİ”

‘Biga Peynir Tatlısı’ adı, üretim yeri ve üretim metodu koruma altına alınmış olmasının önemine değinen Turan, “Coğrafi işaretin önemi, ilimizin değerlerini korumak, tanıtmak ve markalaştırmaktır. Bu sayede ürünlerimiz, ülke içinde ve uluslararası daha kolay pazar imkanı bulur. ‘Coğrafi İşaret’ ibaresi taşıyan ürünleri üreten işletmeler, bu işareti ürünlerinin ambalajlarında kullandıklarında tüketici açısından da güven ve kaliteyi ifade etmiş olur. Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’yla birlikte, Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanımız Şadan Doğan’a ve Yönetimine, Biga Belediye Başkanımız Bülent Erdoğan’a, ÇOMÜ Gıda Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Necati Barış Tuncel’e ve çalışma arkadaşlarına, Türk Patent ve Marka Kurumu’na, ürünümüzün coğrafi işaret tescili almasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi. Ayrıca Turan, Biga Pirinci ve Biga Işıkeli Nohut Kahvesi gibi ürünlerin de kısa sürede coğrafi işaret alarak tescillenmesini beklediklerini ifade etti.

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #akparti #grupbaşkanvekili #bülentturan #bigapeynirtatlısı #coğrafiişaretli #tescilli #ürün #biga #tatlı #bigatso #türkpatent #marka #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti