Advert
Advert
Advert

ÇOMÜSEM, Küresel Rüzgar Örgütü Onaylı Temel Güvenlik Eğitimi Sertifikasını Aldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ÇOMÜSEM) GWO onaylı Temel Güvenlik Eğitimi (Basic Safety Training/BST) vermeye yetkili kurum onayını aldı.

ÇOMÜSEM, Küresel Rüzgar Örgütü Onaylı Temel Güvenlik Eğitimi Sertifikasını Aldı
ÇOMÜSEM, Küresel Rüzgar Örgütü Onaylı Temel Güvenlik Eğitimi Sertifikasını Aldı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1978 kez okundu.

ÇOMÜSEM, tüm gereklilikleri yerine getirerek, Rüzgar Enerji Santrali (RES) sektörünün; üretim, montaj, servis ve işletilmesi sürecindeki tüm çalışanlara yönelik sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturulmasını amaçlayan, küresel birlik konumundaki GWO (Global Wind Organization - Küresel Rüzgar Örgütü) Eğitim Sağlayıcısı unvanını almaya hak kazandı.

Söz konusu eğitim katılımcılara; ilk yardım, yangın farkındalığı, yüksekte çalışma gibi önemli beceriler kazandırmayı amaçlıyor.

Rüzgar endüstrisinde çalışırken karşılaşılan tehlikeler ve bu tehlikelerin nasıl kontrol edileceği ve azaltılacağı konusunda gerekli yetkinliğe sahip olunması ve sıfır iş kazası ile tam güvenlikli yüksekte çalışma ortamı sağlanması hedefler arasında.

Eğitimler; rüzgar enerji santralinde ve türbinlerinde çalışan personelin, sadece ulusal değil uluslararası alanda rüzgar türbinleri için gerekli olan Temel İş Güvenliği Eğitimlerini aynı standartta alabilmesini kapsıyor.

Bu sertifikasyon, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Sektörel Operasyonel Programı’na Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanarak başvurusu yapılan ve desteklenmeye hak kazanan Yenilenebilir Gençlik Enerjisi (Re-You) Operasyonu bünyesinde yapılan, kapasite geliştirme desteği ile sağlanmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomü #çomüsem #res #rüzgarenerjisantrali #temelgüvenlikeğitimi #sertifika #gwo #onay #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti