Advert
Advert
Advert

Yardımlar Çanakkale'den Yola Çıktı

Yardımlar Çanakkale'den Yola Çıktı
Yardımlar Çanakkale'den Yola Çıktı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1150 kez okundu.

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan depremden etkilenen çok sayıda bölgeye destek olmak amacı ile ülke genelinde vatandaşlar tarafından toplanan yardımlar, deprem bölgesine ulaştırılmaya devam ediyor. Çanakkale’de de kent genelinde toplanan yardımlar, 8 Şubat 2023 Çarşamba günü deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Depremin yarattığı büyük yıkımın ve acıların sarılabilmesi amacı ile kentliler tarafından yapılan yardımlar toplanmaya devam ediyor. Mahalle Muhtarlıkları, Kent Konseyi, Çanakkale Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünde toplanan yardımlar, Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nde oluşturulan koordinasyon merkezinde gönüllü kentliler, üniversite öğrencileri ve belediye personelleri tarafından gıda, giysi, battaniye, hijyen ürünleri ve ısıtıcılar şeklinde kategorize edilerek deprem bölgesine gönderilmek üzere paketleniyor.

Gönüllüler ve belediye personellerince hazırlanarak araçlara yüklenen yardım malzemelerinin ilk etabı, 8 Şubat 2023 Çarşamba günü Altın Yıllar Yaşam Merkezinden yola çıktı. Depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıkan araçlar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye Meclis Üyeleri ve gönüllüler tarafından uğurlandı.

“Çanakkale Halkı Büyük Bir Dayanışma Örneği Gösteriyor”

Araçların yola çıkmasından önce açıklamada bulunan Başkan Gökhan; “Bu sabah itibariyle 4 kamyon ve 1 kamyonet olarak deprem bölgesine Çanakkale halkının yapmış olduğu bağışları, özellikle de giyim, battaniye ve yiyecek başta olmak üzere çeşitli malzemeleri kamyonlarımıza yükledik. Onları şimdi yola çıkarıyoruz. Dünden beri hem yoğun bir bağış geldi hem de gelen bağışlar gönüllülerin de katılımıyla tasnif edildi. Bağış yapanlara öncelikle teşekkür ediyorum. Daha dazla kişiye ulaşabilmek adına kampanyamız devam edecek. Şimdi bir konvoy halinde çıkarıyoruz. Yollar biraz riskli; kar var, trafik meselesi ve güvenlik meselesi var. Çünkü yollarda da bozulmalar varmış. Oraya giden arkadaşlarımız haber verdi. İtfaiyemiz gitmişti dün biliyorsunuz. Ayrıca bir kamyon ve iş makinesi yolladık. Daha sonra başka bir teknik heyet yolladık. Şimdi de bu malzemeleri yolluyoruz. Gerçekten büyük sıkıntı çünkü orada hayat durmuş durumda. Orada bulunan insanlara destek olmamız lazım. Büyük bir dayanışma örneği gösteriyor Türkiye. Biz de Çanakkale’de bunu hissettik” dedi.

“Yardımları Toplamaya Devam Ediyoruz”

Yaşanan büyük acının ancak dayanışma ile atlatılabileceğini ifade eden Başkan Gökhan; “Bu günler, el birliğiyle felaketleri atlatma günleri. Bir yerde savaş gibi düşünelim. İkisi de yıkıyor. Onun için bizim buradaki görevimiz destek olmak. İnsanlarımız, oradaki can dostlar için bile mama yardımında bulundular. Her şeyi düşünmek zorundayız. Çok duyguluyuz tabi, insan ne diyeceğini de bilemiyor bu gibi durumlarda ama dayanışmamız devam edecek. Bağışları bekliyoruz yine. Hem muhtarlıklarda, Sosyal Yaşam Evlerimizde, Altın Yıllar Yaşam Merkezimizde buralarda yine malzemeler toplandıkça yollayacağız. Bu günleri, sabırla, dayanışmayla atlatacağız. Bu günler kavga etme, çatışma, çekişme günleri değil. Bu günler dayanışma günleri. Çünkü orada insanlar enkazın altında, hala sağ olan insanlar var. Yakınlarını kaybetmiş insanlar var. Orada biçare insanlar var. Orada hayat durmuş durumda. Hiçbir şey yok. Onun için şu yaptığımız, ufak bir katkı. Tüm Türkiye tabi bunu yapıyor. Onun için tekrar hepimizin başı sağolsun, hepimize geçmiş olsun” şeklinde konuştu.

 

“Çanakkale’nin de Dikkatli Olması Gerekir”

Konuşmasında Çanakkale’nin de deprem bölgesi olduğu hatırlatmasında bulunan Başkan Gökhan; “Şunu da söylemeliyim; biz de deprem bölgesindeyiz. Biz de birtakım tedbirler almak durumundayız. Bu konuda ilgilileri de bizimle beraber olmaya davet ediyorum. Devlet, yerel yönetim, sivil toplum kuruluşları herkes, hep beraber bu riskleri minimize etmemiz lazım. Çünkü biz de Kuzey Anadolu fay hattının tam da içindeyiz.” dedi.

“Araç Göndermeye Devam Edeceğiz”

Araçların Hatay Bölgesine gideceğini ifade eden Başkan Gökhan; “Gidecek olan arkadaşlara hayırlı yolculuklar diliyorum. İnşallah salimen varırlar. Yeni araçlarımızı buradan gönderme noktasında da çalışmalarımız devam edecek. Kamyonlarımız AFAD’tan aldığımız yönlendirme ile Hatay’a gidecek. İtfaiyemiz de Osmaniye’de bulunuyor” dedi.

Başkan Gökhan’ın açıklamalarının ardından deprem bölgesine gitmek için yola çıkan araçlar, alkışlar eşliğinde uğurlandı.

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalebelediyesi #ülgürgökhan #kahramanmaraş #deprembölgesi #yardım #gönüllü #personel #depremzede #dayanışma #destek #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti