Advert
Advert
Advert

Evlerin Olmazsa Olmazı Seramikleri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evlerin Olmazsa Olmazı Seramikleri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Evlerin Olmazsa Olmazı Seramikleri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 7450 kez okundu.

Ev dekorasyonunda seçim yaparken kullanılacak olan eşyaların fonksiyonel özellikleri ve yerleştirilecek olan alanlara uyumluluğuna dikkat edilmelidir. Ayrıca dekorasyon yapılırken, seçilen mobilyalardan seramiklere ve duvar fayanslarına varan pek çok ürünün kişinin zevkini ve trendleri yansıtması gibi unsurlar da önemlidir. Bu süreçte en yeni tasarımlara sahip olan ve kullanım kolaylığı sağlayan seramiklerin seçilmesi de son derece mühim bir konudur. Yeni ev sahibi olacak ya da dekorasyon yapacak olan kişiler, bu sürecin kolay ve sorunsuz bir şekilde ilerlemesi için genellikle 2023’ün trend Seramik modellerini araştırır. Bu nedenle seramik seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken malzeme kalitesi, doku ve renk gibi unsurlara değinilmesinde fayda vardır. Gerek mutfaklarda gerek ise banyolarda ve balkonlarda yaşam alanlarını süsleyen seramik modelleri, günümüzde mevcut olan birbirinden renkli seçenekleri ile trendleri yansıtmayı başarmaktadır.

Seramiklerin Kullanıldığı Alan ile Uyumlu Olmasının Önemi

Seramikler, sertlik seviyelerine göre farklı sınıflara ayrılır. Bu özelliği de aynı seramiğin her bir alanda kullanılamamasına yol açar. Dolayısıyla seramik seçimi yapılırken öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken noktalardan biri, bu ürünün nerede kullanılacağıdır. Duvarlar için duvar seramiği, zemin için ise zemin seramiği tercih edilmelidir. Ayrıca seçilecek olan seramik modelinin evin hangi bölümünde kullanılacağı unutulmamalı, mutfak ya da banyo için farklı seramik çeşitlerinin kullanılabildiği göz önünde bulundurulmalıdır.

Özellikle banyo ve mutfak gibi sürekli olarak su kullanılan alanlarda kullanılan trend seramik modelleri, gerek tasarımları gerek ise kaliteli malzemeleri ile bu yaşam alanlarını daha kullanışlı hale getirir. Balkon ya da duşakabinlerde kullanılacak olan seramiklerin su geçirmez özellikte olması da kişilerin kullanım kolaylığına ulaşmalarını mümkün kılar. Son olarak seramiğin kullanıldığı alanın boyutunun da bu ürünün renk ve model seçiminde belirleyici unsurlardan olduğu söylenmelidir. Çünkü büyük boyutlardaki seramikler küçük bir alanın olduğundan daha geniş gözükmesine yardımcı olabilir. Yine açık renklerdeki seramikler mutfak ve banyoları daha geniş gösterirken, sık desenli koyu renkli modeller ise geniş yaşam alanlarında rahatlıkla kullanılabilir.

Kaliteli Seramik Seçiminde Doku Unsuru

Seramik seçiminde son dönemde yaygın olarak doğal taş dokusunun tercih edildiği belirtilebilir. Bu dokudaki seramik çeşitleri genel olarak mutfak ve banyo gibi alanlarda değerlendirilse de estetik görünümü sayesinde balkonlarda bile kullanılabilir. Ortama daha sıcak ve ferah bir görünüm kazandırmak için doğal taş dokulu seramiklerin kullanılması da ideal bir seçim olabilir. Bununla birlikte mermer dokulu seramik çeşitlerinin; kolaylıkla döşenebilmeleri, leke ve aşınmaya karşı dayanıklı olmaları ile kullanıcılardan tam not aldığı söylenebilir. Doğal mermerden bile daha kullanışlı olduğu belirtilen bu seramik modelleri, hem mutfaklara hem de banyo ve balkon gibi yaşam alanlarına şıklık katmaktadır.

Ahşap dokudaki seramikler de günümüzde dayanıklılık ve temizlik gibi konularda ön plana çıkmayı başaran modeller arasındadır. Bu seramik modellerinin oturma odası, mutfak ve çalışma odası gibi alanlarda otantik bir atmosfer oluşturduğu belirtilebilir. Yaşam alanlarına doğallık katan beton dokulu seramik çeşitleri de ilgi çekici desenleri ve sade renk tonları ile günümüzde sıklıkla kullanılmaya başlanan modellerdendir. Ancak bu gibi seramik modellerinin ortamda modern bir görünüm sağladığı bilinse de yaşam alanlarına sıcaklık katacak olan mobilyalarla bütünleştirilmesi gerektiği de unutulmamalıdır.

Seramik Tercihinin Kilit Noktası Olan Renk Uyumu

Seramik seçiminde bu ürünün kullanım amacı, boyutu ve dokusu gibi rengine karar verilmesi de son derece önemli konulardandır. Açık renk seramikler, kullanıldığı alana aydınlık ve ferah bir görünüm kazandırır. Küçük bir alan için ideal olan açık renklerdeki seramikler, kullanıldığı yerin olduğundan daha geniş görünmesine yardımcı olabilir. Ayrıca beyaz, bej, açık gri ve açık kahverengi tonlarında olan şık seramikler; mermer, beton, ahşap görünümlü modelleri ile dekorasyon severlerin seçeneklerini artırmaktadır.

Koyu renklerde olan seramik modelleri ise yaşam alanlarını olduğundan daha küçük gösterebilir. Ancak seramiğin rengi gibi derz rengi seçimi de önemli bir noktadır. Derz rengi seramikle aynı olabileceği gibi bu konuda farklı bir seçim yapılarak ortama derinlik ve şık bir görünüm kazandırılabilir. Ayrıca koyu renkli seramiklerde aynı renklerdeki derzler kullanıldığı zaman da alanın daha küçük gözükmesi engellenebilir. Bununla beraber fazlasıyla geniş olan yaşam alanlarında gri, antrasit, siyah, mavi ve koyu kahverengi tonlarında olan modern ve yenilikçi seramik modellerine şans verilmesinde fayda vardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #seramik #evdekorasyonu #renkuyumu #mobilya #fayans #mutfak #banyo #balkon #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti