Advert
Advert
Advert

CHP’Lİ GÜNEŞHAN: ‘ATATÜRKSÜZ BİR ÇANAKKALE SAVAŞI TARİHİ KESİNLİKLE ANLATILAMAZ’

CHP’Lİ GÜNEŞHAN: ‘ATATÜRKSÜZ BİR ÇANAKKALE SAVAŞI TARİHİ KESİNLİKLE ANLATILAMAZ’
CHP’Lİ GÜNEŞHAN: ‘ATATÜRKSÜZ BİR ÇANAKKALE SAVAŞI TARİHİ KESİNLİKLE ANLATILAMAZ’ Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 425 kez okundu.

CHP Çanakkale Milletvekili A. Adayı İsmet Güneşhan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Güneşhan'ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Çanakkale Savaşları, dünya tarihinin en onurlu, en meşru, en anlamlı savunmalarından biridir. Çanakkale Savaşları, Troya Savaşı’nda olduğu gibi dünya tarihinin emperyalizme karşı en önemli savunmalarından biridir. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ön sözünün yazıldığı, Türk tarihine altın harflerle yazılan, eşsiz Çanakkale Zaferi’nin 108’ınci yıl dönümünü kutlamanın onuru ve heyecanını yaşıyoruz. Mehmet Akif’in söylediği gibi: ‘Şu Boğaz Harbi nedir?/Var mı ki dünyada eşi?/En kesîf orduların yükleniyor dördü beşi.’ Çanakkale büyük bir destandı, kahramanlıktı. Ve tarihe Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü armağan etti. Çanakkale’de bir güneş gibi doğan Yarbay Mustafa Kemal, gönüllerde tutuşturduğu ulusal bağımsızlık meşalesiyle Türk Ulusu’nu, bağımsızlığına kastedenlere karşı mücadele etmek için ayağa kaldırmıştır. Yarbay Mustafa Kemal’in tarihe geçen emridir Çanakkale; ‘Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve başka komutanlar alabilir.’ ‘Cephaneniz yoksa süngünüz var’ diyerek savaşın ve dolayısıyla tarihin akışını değiştiren komutanın sahneye çıkışıdır Çanakkale. Her ne kadar bazı gruplar O’nu silmeye, görmezden gelmeye çalışsa da Atatürksüz bir Çanakkale Savaşı tarihi kesinlikle anlatılamaz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kurtuluş mücadelesinde zafere ulaşmamız için canlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyor, kahraman şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle yad ediyorum."

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #chp #ismetgüneşhan #milletvekiliadayadayı #18martşehitlerianmagünü #çanakkaledenizzaferi #yıldönümü #mesaj #haber #gazimustafakemalatatürk
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti