Advert
Advert
Advert

ÇANAKKALE ZAFERİ TARİHE GEÇEN KAHRAMANLIKLARLA DOLU BİR DESTANDIR

ÇANAKKALE ZAFERİ TARİHE GEÇEN KAHRAMANLIKLARLA DOLU BİR DESTANDIR
ÇANAKKALE ZAFERİ TARİHE GEÇEN KAHRAMANLIKLARLA DOLU BİR DESTANDIR Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 611 kez okundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla ortak bir mesaj yayımladı:

“Tarihe geçen kahramanlıklarla dolu bir destan olan Çanakkale Zaferi, her yönüyle örnek teşkil eden, eşsiz bir mücadelenin adıdır. İstiklal Marşı’mıza, bağımsızlığımıza ilham veren bu Zafer, aynı zamanda bir milletin, tek yürek olduğu zaman hiçbir kuvvete boyun eğmeyeceğini de dünyaya göstermiştir. Düğüne gider gibi ölüme giden, cephede kendi cenaze namazını kılan, geri dönmeyi düşünmeyen, her biri adeta ayrı bir kahramanlık destanının konusu aziz ecdadın dünya tarihine altın harflerle ‘Çanakkale Geçilmez’ yazdırdıkları bu Zafer, bizlere de önemli bir miras bırakmıştır.

Çanakkale’den Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına, yaşanan her zorlukta, genlerimizde var olan ‘Çanakkale Ruhu’ devreye girmiş, bu Ruh milletimizi kenetleyerek zorlukların üstesinden gelmesini sağlamıştır. Her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış olan ülkemiz, ölümsüz kahramanlarımızın fedakârlıkları ile elde edilen eşsiz zaferlerin sağlam temelleri üzerinde yükselmiştir. Bize düşen en önemli görev, bu Ruhu, tarih bilincini gelecek kuşaklara aktarabilmek, aziz şehitlerimizin emaneti bu ülkeyi her alanda daha ileriye taşımaktır. Bunun nişanını gururla taşıyan şehitlerimizin kahramanlıkları hafızalarımızdan asla silinmeyecek ve hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Bu kutlu Zaferin yıl dönümünde başta Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Bu vesileyle, yaşadığımız depremlerde hayatını kaybeden kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyoruz.”

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #akparti #bülentturan #jülideiskenderoğlu #18martşehitlerianmagünü #çanakkalezaferi #mesaj #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti