Advert
Advert
Advert

Güç Sende Senin Elinde

Güç Sende Senin Elinde
Güç Sende Senin Elinde Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 3265 kez okundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Güzel, konuyla ilişkin basın açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamaya CHP İl Başkanı Güler Koçer, İl Kadın Kolları Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Sibel Erol, CHP İl Gençlik Kolları Sekreteri Taylan Özkurnaz da katıldı.

Konuyla ilgili CHP İl Gençlik Kolları Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Tuğberk Güzel tarafından yapılan açıklamada, “Bugün burada toplanma sebebimiz Çanakkale’mizde CHP Gençlik Kolları olarak 2022 yılının Ekim ayında başladığımız ‘Güç Sende Senin Elinde’ adı altında ilk defa oy kullanacak seçmenlerimize ulaştığımız saha çalışmamızı bitirmiş olmamız. Tüm Türkiye’de büyük bir özveri ile yürütülen bu çalışmayı ilk bitiren gençlik örgütü olmanın gururunu yaşıyoruz.

Ekim ayında başladığımız çalışmamızda CHP sistemlerimize YSK’dan çekilen veriler doğrultusunda düşen 16.414 ilk defa oy kullanacak seçmenlerimizi köy köy, mahalle mahalle, kapı kapı ziyaret ederek hepsine ulaştık. Buna bağlı olarak yaklaşık 6 aylık süreçte Çanakkale’mizde bulunan 81 mahalle, 576 köyümüzün neredeyse hepsine gittik. Gençlerimize, gençlerimiz orada yoksa ailelerine, aileleri de orada yoksa muhtarlarımıza genel başkanımızın mektubunu ilettik. Bunu yapmakla kalmadık gücümüz enerjimiz yettikçe, mahallelerde esnaflarımızı ziyaret ettik, köylerimizde köy kahvelerinde vatandaşlarımızı dinledik, dertleştik.

1) Köylülerimiz gençlerin şehirlerde yaşamayı tercih etmesinden ve çalışacak insan yetiştirememekten şikayetçi, hayvancılık ve tarımla uğraşan köylülerimiz yem ve ilaç maliyetlerinin yüksek olmasının yanı sıra yüksek maliyetlerden dolayı para kazanamadıkları gibi kendi çocuklarına kendi hayatlarını idame ettirecek bir işte yaratamıyor ve bırakamıyorlar. Bundan dolayı da gençlerimiz kentlere göç ediyor, köylülerimiz de tarlalarını ve meralarını çalıştıramıyorlar ve bu sebepten dolayı satmak zorunda kalıyorlar.

2) Yine aynı şekilde şehirlerimizde esnaflarımız ara eleman yetiştirme sıkıntısı yaşıyorlar çünkü gençler ya büyük şehirlere ya da yurtdışına gitmeyi oralarda kendilerine iş bulmayı tercih ediyorlar.

3) Gençler artık yüksek fiyatlardan dolayı dışarıda bırakın yemek yemeyi bir çay kahve bile içemiyor, ekonominin bir an önce düzelmesini istiyorlar.

4) Üniversitelerde okuyan arkadaşlarımız yüksek kiralardan veya yüksek yurt ücretlerinden dolayı 1+1 evlerde 2 veya 3 kişi, 2+1 evlerde 3 veya kişi yaşamaya çalışıyorlar. Kimisi de bu yükü kaldıramadığı için ya okulu bırakıyor ya da kaydını hiç yaptırmıyor.

5) Ulaştığımız 16.414 hanemizin neredeyse hepsinde çok büyük sıcaklıkla karşılandık. Ve hissettiğimiz gençlerimiz kesinlikle değişim, aileler de çocukları için aydınlık bir gelecek istiyorlar” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #chp #gençlikkolları #tuğberkgüzel #milletvekiliadayadayı #basıntoplantısı #ekim #oy #seçmen #sahaçalışması #gençlikörgütü #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti