Advert
Advert
Advert

YEŞİL YEREL YÖNETİM VE KÜLTÜR MERKEZİ BİNASININ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

YEŞİL YEREL YÖNETİM VE KÜLTÜR MERKEZİ BİNASININ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ
YEŞİL YEREL YÖNETİM VE KÜLTÜR MERKEZİ BİNASININ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1886 kez okundu.

1 Nisan 2023 Salı günü gerçekleşen tören kapsamında; Türkiye Cumhuriyeti 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Milletvekilleri, Milletvekili Adayları, belediye başkanları, meclis üyeleri ve binlerce kentlinin katılımıyla, Çanakkale Belediyesinin yeni hizmet binası olan Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binasının açılışı gerçekleşti.

Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Meydanında düzenlenen açılış töreni öncesinde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve protokol üyeleri, 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki heyeti Çanakkale Havalimanında karşıladı.

Ardından, Meydanda düzenlenen törende 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu birer konuşma yaptı.

Yeni binanın açılış töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da “Bu binanın temeli 2015 Çanakkale Savaşlarının 100. Yılında atıldı ve açılışını da 2023 Cumhuriyetimizin 100.'cü yılında yapıyor olmanın gururunu yaşıyorum. Bizim Belediyelerimiz halktan aldığı emaneti koruyan pek çok konuda öncü Belediyelerdir. Çanakkale Belediyesi olarak; tüm alt ve üst yapı yatırımlarımızı çevre ve insan odaklı bir anlayışla tamamladıktan sonra, sıra kendi hizmet binamızın yapımına gelmişti. İşte bu bina da yönetim anlayışımızın şeffaflığını, ulaşılabilirliğini ve çevreye duyarlılığını gösteren canlı bir örnektir. Projemiz iklim değişiklikleri ve çağdaş mimarlık bağlamında örnek bir yapı olsun, adı da Yeşil Yerel Yönetim Binası olsun dedik. Zeminle yaptığımız zorlu mücadelenin ardından bu bina iki ekonomik kriz ve bir pandemi gördü. Ama enseyi karartmadık, Turgut Uyar'ın da dediği gibi “Göğe bakalım” ve gelen baharı kucaklayalım dedik. Tüm ekonomik zorluklara ve engellere karşı mücadeleden vazgeçmedik. Çünkü sizin öğretinizde biz başkanlar halkına hizmet için bahane aramaz, eğilmez, bükülmez, sadece halkı için mücadele eder, biz böyle gördük, böyle öğrendik. Binamızın projesi ulusal bir yarışmayla, katılımcı bir anlayışla seçildi. 1.cilik ödülüne layık bulunan eserin ekibinin temsilcisi, aramızda bulunan Mimar Seden Cinasal Avcı ve ekibine huzurunuzda bir kez daha tebrik ve teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

4 yıl önce “Mart'ın Sonu Bahar, Dertlere Derman Var” dedik, ülkenin dört bir yanında bahar dalları açtırdık, Derman Belediyeciliği ile milyonları tanıştırdık. Hak, hukuk, adalet diyerek çıktığınız Adalet Yürüyüşünde yanınızdaydık. Çanakkale, Adalet Kurultayına iftiharla ev sahipliği yaptı. Şimdi de ülkemizin susadığı aydınlık ve özgür geleceğe yolculuğunuzda yine yanınızdayız, size Çanakkale Sözü veriyoruz, size söz! baharı birlikte getireceğiz.

Bugüne dek hayata geçirdiğimiz pek çok öncü, sürdürülebilir projelerin belediyesi olmaktan duyduğum gururla, Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezimizin Çanakkale'mize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, zeminden çatıya emeği geçen müteahhit firmalarımız Mercan ve Caniz İnşaata, bu yapının ortaya çıkmasında büyük emekleri olan Çanakkale Belediyesinin mimar, mühendis, tekniker ve emeği geçen tüm çalışanlarımıza tek tek teşekkür ediyorum. Ellerinize emeklerinize sağlık. Çanakkale Belediyesi iftiharla sunar! Hep birlikte güzel günlerde kullanalım” dedi.

Konuşmaların ardından Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezinin açılış kurdelesi törenle kesildi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ardından konuklarını makamında ağırladı.

13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkanlık anı defterini imzalarken; Başkan Gökhan da konukları 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hediye takdiminde bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #yeşilyerelyönetim #cumhurbaşkanıadayı #kemalkılıçdaroğlu mansuryavaş #ekremimamoğlu #kültürmerkezibinası #açılış #istanbul #ankara #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti