Advert
Advert
Advert

GESTAŞ’tan öğrencilere gemide mesleki eğitim

Gestaş Deniz Ulaşım, Bahçeşehir Koleji öğrencilerine Gemide Mesleki Eğitim Programı eğitim verildiğini aktardı. Gestaş aktarım yaparken “Geleceğin denizcisi olma hedefleri taşıyan Bahçeşehir Koleji öğrencilerini, gemisinde ağırladı.

GESTAŞ’tan öğrencilere gemide mesleki eğitim
GESTAŞ’tan öğrencilere gemide mesleki eğitim Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 460 kez okundu.
Advert

Özel Bahçeşehir Koleji “Meslek Atölyeleri” uygulaması kapsamında, üniversite eğitiminde ve meslek hayatında Kaptanlık ve Gemi Makina Mühendisliği bölümlerini okumak ve bu meslekleri icra etmek isteyen öğrencileri gemimizde ağırladık. Mesudiye gemimizde gerçekleşen meslek gözlem programında, şirketimizde Makine Enspektörü olarak görev yapan Fatih Başaran, Gemi Kaptanı Sertaç Küçüksüler ve Çarkçıbaşı Niyazi Zeybek, Fen ve Anadolu Lisesi 9. ve 10. sınıf öğrencilerine güvertede ve makine dairesinde yapılan işler konusunda bilgilendirmede bulundu.

 

GÜVERTE VE MAKİNE HAKKINDA GENEL BİLGİLER VERİLDİ

Eğitimin ilk bölümünde Makine Enspektörümüz Fatih Başaran, öğrencilere gemide çalışan personellerin görevleri, gemide bulunan güverte ve makine bölümündeki işleyiş hakkında genel bir bilgilendirme gerçekleştirdi. Üniversiteye hazırlanan öğrencilere, uzak veya yakın yolda gemilerde çalışmak için hangi eğitimleri almaları gerektiği, yapmak istedikleri mesleklerin eğlenceli ve zor taraflarını aktarırken, gemi klasmanları hakkında da ek bilgiler verdi. Güverte bölümünde ise bağlama limanına gelindiğinde geminin bağlama süreci, araçların boşaltılması ve alınmasındaki operasyonel süreçler ve geminin seyri hakkında bilgiler aktarıldı. Sonrasında kaptan köşküne çıkılarak gemi kaptanımız Sertaç Küçüksüler tarafından köşkte bulunan ve seyir esnasında veya limana yanaşıldığında kullanılan sistemler hakkında öğrencilere bilgiler aktarıldı. Yeni gemi sistemleriyle eskiden kullanılan sistemler arasındaki farklardan bahsedildi.