Advert
Advert
Advert

Kadın Emeği Ekonomiye Kazandırılıyor

Kadın Emeği Ekonomiye Kazandırılıyor
Kadın Emeği Ekonomiye Kazandırılıyor Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1344 kez okundu.

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Jülide İskenderoğlu, Kadın üreticilerle bir araya gelerek kooperatifleşme çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar 10’un üzerinde kadın kooperatifi kurduklarını hatırlatan İskenderoğlu, bu çalışmaların bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Jülide İskenderoğlu, Ayvacık’a bağlı Ahmetçe Köyünde düzenlenen hayır cemiyetine katılarak vatandaşlarla sohbet etti. Köydeki üretici kadınları da ziyaret eden İskenderoğlu, kooperatifleşmenin önemini anlatarak çalışmalarına bu yönde devam etmeleri önerisinde bulundu.

Daha sonra Eceabat İlçesinde önce partililerle ardından ilçe esnafıyla buluşan İskenderoğlu, Eceabat Merkez İlçe Kadın Emeği Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret etti. Kooperatif Başkanı Berrak Özdemir ve üyelerle görüşen İskenderoğlu, kadın kooperatiflere ellerinden gelen desteği verdiklerini söyledi. İskenderoğlu, “Çanakkale’de 10’dan fazla kadın kooperatifi kurulmasına aracılık ettik, destek verdik. Zaten çalışkan olan Çanakkale kadınımızın emeklerinin ekonomiye kazandırılması için bu çalışmaları önemsiyoruz. Devletimiz hem kadın girişimciler hem kadın kooperatifleri için desteklemeleri bulunuyor.  Bizler de bu konuyu sürekli gündemde tutarak kadınlarımızın çalışmalarını bir çatı altında toplayarak kooperatifleşmelerini teşvik ediyoruz. Kadın girişimcilerimizin ve kooperatiflerimizin en önemli sorunlarının başında pazarlama konusu geliyor. Bunu da Çanakkale markası altında oluşturduğumuz bir online pazarlama sayfasıyla çözmeyi planlıyoruz. Çanakkale Valiliğimizin himayelerinde hazırlanan web sitesinde, Çanakkale Kadın Kooperatiflerimizin ürünlerini satışa sunacağız. Bu sayede Çanakkale markasını kadınlarımızın emeğiyle birleştirmiş olacağız. Yine kordon boyunda Çanakkale Store adlı bir satış mağazasında, kadın kooperatiflerimizin ürünlerini ziyaretçilerimize sunuyoruz. Yeter ki Kadınlarımız birlikte üretmeye karar versin. Bu şehrin kadınlarının bir temsilcisi olarak, ben onların önünü açmak, gereken desteği sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağım” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #akparti #çanakkalemilletvekili #jülideiskenderoğlu #kadınüretici #kooperatif #ayvacık #eceabat #ziyaret #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti