Advert
Advert
Advert

Turan: Milletimiz İzan, İrfan Sahibidir En Doğru Kararı Verecektir

Turan: Milletimiz İzan, İrfan Sahibidir En Doğru Kararı Verecektir
Turan: Milletimiz İzan, İrfan Sahibidir En Doğru Kararı Verecektir Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 660 kez okundu.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Biga’da gerçekleştirilen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açılışının ardından Ezine’de Ezineli Yahya Çavuş Müze Evi’nin açılışını gerçekleştirdi. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, İl Özel İdare Genel Sekreteri Celil Sezgin, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, AK Parti Ezine İlçe Başkanı Mehmet Ünsal, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı, Çanakkale Savaşları’nın bilinen kahramanlarından olan Ezineli Yahya Çavuş’un, Yahyaçavuş Köyü’ndeki restore edilen evinin açılış programının ardından köy kahvehanesinde vatandaşla bir araya gelen Turan, hem köy halkının problemlerini dinledi hem de gündeme dair açıklamalarda bulundu.

                                                             

Konuşmasının başında Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale Savaşları’ndaki kahramanlıkları ile savaşın seyrini değiştiren ecdadı saygı ve rahmetle yad eden Turan, Biga Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılışını, Biga Şirintepe 112 Acil Servis İstasyonu ve Ayvacık Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi’nin temel atma törenlerini gerçekleştirdiklerini ifade ederek Çanakkale’nin her karış toprağına, her köşesine hizmet etmeye devam edeceklerini vurguladı. Konuşmasına Türkiye’nin son dönemde gerçekleştirdiği hizmetlere değinerek devam eden AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Son dönemde birbirinden kıymetli işler hayatımıza girdi. Yerli arabamız TOGG yollara çıktı, yerli gözlem uydumuz İMECE uzaya fırlatıldı, ALTAY tankının ordumuza teslimatı gerçekleştirildi, dünyanın ilk SİHA gemisi olan TCG Anadolu gemimiz suya indirildi halkımızın ziyaretine açıldı, Akkuyu Nükleer Güç Santrali açıldı, Karadeniz’de bulduğumuz doğal gaz karaya ulaştırılarak ülkemizin kullanımına sunuldu. Yani Türkiye her alanda destan yazıyor.” şeklinde konuştu. Enerji alanında da tam bağımsız bir Türkiye için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Turan, özellikle doğalgaz ve nükleer enerji alanındaki gelişmelerin Türkiye için çok kıymetli olduğunu ifade etti.

Bölgesel yatırımlarda Çanakkale’nin öne çıkan bir değer olduğunu ifade eden Turan; “Ülkemizin her bölgesinde, milletimizin ihtiyaç duyduğu her alanda hemşerilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Henüz çok kısa bir süre önce çiftçilerimizim, üreticilerimizin hesaplarına 5,5 milyar lira gibi büyük bir destekleme yatırıldı. Dünyada son dönemde bunca kriz, savaş gibi durumlar yaşanırken buna rağmen büyümeye çalışmak, devam etmek çok kıymetli. Çanakkale’de gerçekleştirdiğimiz 1915 Çanakkale Köprümüz, OSB’lerimiz, hastanelerimiz, okullarımız, tünellerimiz, idari yapılarımızın dönüşümünü, köy meydanlarımızı hepsini yoluna koyduk, hamdolsun. Bunların hepsini, izan ve irfan sahibi olan baş tacımız halkımızın, hemşehrilerimizin desteği ve Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde gerçekleştirdik.” dedi.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan seçimlerin ülkemiz ve milletimiz için çok ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Turan; “Türkiye, milletimizin ve Cumhur İttifakı’nın kararlı ve dik duruşuyla bölgede oynanmaya çalışılan tüm oyunları bozuyor. Beş sene önce Suriye’de bir terör devleti kurulmaya çalışılıyordu. Türkiye’de toprak talep edeceklerdi, bugün o bölgede neredeyse terörist kalmadı. Bölgemizde, ülkemizin etrafında hemen her ülke bir kriz ortamı yaşarken Türkiye dimdik ilerlemeye devam etti. Türkiye, yeni dönemde güneyde Suriye krizi varken, kuzeyde Rusya-Ukrayna krizi varken, dünyada pandemi, enerji krizleri varken maceraya girip kendisini riske edemez. Nasıl ki bu güzel köyümüze tanımadığımız, bilmediğimiz bir insanı muhtar yapmazsak tecrübesi olmayan, iddiası olmayan, liderlik yapamayan bir insanı da lider olarak seçemeyiz. Ülkemizin hiçbir dış politikasında, bağımsızlık mücadelesinde ortak olamayan karşımızdaki bu yapı, dünyanın hiçbir yerinde uygulaması olmayan 1 Cumhurbaşkanı, 7 yardımcı gibi kaos ve kavga ortamından başka hiçbir şey getirmeyecek olan bu uygulama ile devletin yönetimine ortak olmaya çalışıyor. Hemşehrilerimiz, aziz milletimiz burada oynanmaya çalışan oyunu görüyor, her şeyin farkında. Gerçekleştirilen bunca hizmetin, gelişmenin durmaması için böyle yedi ortaklı bir yapıya asla izin vermez. Biz omuz omuza yürümeye devam ederek hem Çanakkale’mize ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #akparti #bülentturan #biga #ezineliyahyaçavuş #imece #uzay #altay #tank #togg #tcganadolugemisi #akkuyunükleergüçsantralı #1915çanakkaleköprüsü #osb #ayvacık #haber #müze
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti