Advert
Advert
Advert

ISIF’2023’te ÇOMÜ Başarısı

ISIF’2023’te ÇOMÜ Başarısı
ISIF’2023’te ÇOMÜ Başarısı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 2264 kez okundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA), Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın destekleri ile bu yıl 8.si  düzenlenen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF’2023, TEKNOFEST etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi.

 

Üniversitemizden 8 başvurunun yapıldığı ISIF’2023’te uluslararası jüri tarafından 424 buluş arasında yapılan değerlendirmeler sonucunda üniversitemiz akademisyenlerinin patentleri TÜRKPATENT en iyi buluş ödülü, 1 altın madalya, 1 gümüş madalya ve 1 bronz madalya ödüllerine layık görüldü.

 

Ayrıca Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından düzenlenen Patentle Türkiye 3. Üniversiteler Patent Yarışmasında 1 patentimiz Türkiye 7.’liği ve 10.000 TL para ödülünü almaya hak kazandı.

Ödüller, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Avrupa Patent Ofisi Başkanı Antonio Campinos ve Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Cemil Başpınar tarafından takdim edildi.

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomü #ısıf #başarı #teknofest #etkinlik #türkpatent #markakurumu #yarışma #ödül #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti