Advert
Advert
Advert

Dünya Çevre Günü'nde Denizden Çöp Topladılar

Çevre kirliliğine dikkat çekmek, kirlenmeyi önleyecek çözüm yolları aramak ve yaşam alanlarının korunması için farkındalık yaratmak amacıyla 5 Haziran Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, Çanakkale’de denizden çöp toplandı.

Dünya Çevre Günü'nde Denizden Çöp Topladılar
Dünya Çevre Günü'nde Denizden Çöp Topladılar Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 428 kez okundu.

Çanakkale Marina’da gerçekleşen etkinliğe; Vali İlhami AKTAŞ, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir ÇELEN, İl Emniyet Müdürü Celal TAŞCİ, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi AKMAN, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan ORAN, İl Müdürleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü personeli, kamu kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen etkinlikte Emniyet, Sahil Güvenlik ve AFAD Sualtı Arama Kurtarma ekipleri ile Çanakkale Balık Adamlar Dalış Merkezi Dalgıçları tarafından denizden çöp toplandı.

Emniyet, Sahil Güvenlik ve AFAD Sualtı Arama Kurtarma ekipleri ile Çanakkale Balık Adamlar Dalış Merkezi Dalgıçlarıyla bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami AKTAŞ, yapılan çalışmadan dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Çevre kirliliği ile mücadele etmenin, çevreyi korumanın, doğayla uyum içerisinde yaşamanın sadece bir kurumun, kuruluşun görevi değil, her bireyin asli görevleri arasında olduğunu belirten Vali İlhami AKTAŞ, “Doğa bizim yaşayabileceğimiz tek alan. El birliğiyle dünyamızı koruyarak gelecek kuşaklara tertemiz yarınlar bırakmak temennisiyle; 5 Haziran Dünya Çevre Günü'müz kutlu olsun” dedi.

Çevre bilinci oluşturmak için denizde toplanan çöplerin sergilendiği alanda çekilen toplu fotoğrafın ardından etkinlik sonra erdi.

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalevalisi #ilhamiaktaş #dünyaçevregünü #çöp #farkındalık #çevrekirliliği #çözüm #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti