Advert
Advert
Advert

ÇOMÜ’de Rektörlük Devir Teslim Töreni Gerçekleşti

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, görevi Prof. Dr. Sedat Murat’tan devraldı.

ÇOMÜ’de Rektörlük Devir Teslim Töreni Gerçekleşti
ÇOMÜ’de Rektörlük Devir Teslim Töreni Gerçekleşti Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1537 kez okundu.

Rektörlük makamında gerçekleşen devir teslim törenine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Pelin Kanten, Prof. Dr. Okhan Akdur, Genel Sekreter Ayhan Monus ve Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mehmet Erkan Kıllıoğlu katıldı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, “28 Mayıs seçimleriyle tekrar halkımızın teveccühüne laik olan ve Türkiye Yüzyılı vizyonuyla tekrar görevine devam edecek olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve teveccühleriyle Üniversitemiz Rektörlüğüne atandım” diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Yıllardır Üniversitemizin çeşitli kademelerinde hem akademisyenlik hem yöneticilik hem de idari personel olarak görev aldık. Burada bu görevi devralmanın üstelik Prof. Dr. Sedat Murat Hocamızdan devralmanın anlamı ve değeri büyük. Çünkü her şeyden önce Hocamız iyi bir müslüman, iyi bir dost, iyi bir insan ve bize çok büyük örnek oldu. Bize tüm süreçlerimizde destek oldu. Adaylık ve atanma sürecinde ilk tebrik telefonunu bile kendisinden aldım.

Hocamız ilk göreve geldiği anda “Araştırma Üniversitesi Olmak” vizyonuyla yürüttüğü çalışmalar sonucunda YÖKAK değerlendirmesine tabi tutulduk ve 2 yıllık başarılı bir süreç atlattık. Bu noktada Hocamızın liderliğinde tüm üniversitemizin başarısı vardı. Hocama üniversitemize ve benim kişisel gelişimime olan katkısından dolayı çok teşekkür ediyorum.

Bütün görevler gelip geçici ama bizim bundan sonraki süreçte temel misyonumuz; Şehitler kenti olan Çanakkalemizde üniversite-kent, üniversite-sanayi işbirliğini, Hocamızın koyduğu bayrağı daha da yukarılara çekerek tüm süreçlere üniversitemiz öğrencilerini, akademik personelini, idari personelini de dahil edip motivasyonu da artırarak katkı sağlamak ve bizden sonra gelecek arkadaşa da emaneti teslim etmek olacaktır. 

Önümüzdeki 4 yıllık çalışma döneminde bilimsel, sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlere odaklanarak; kent-üniversite ve sanayi-üniversite işbirliğiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu bağlamda bu fırsatı sağladığı için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederim.

Tüm süreçler içerisinde bir süre Genel Sekreterlik görevi yürüttük. Orada idari personelle çok yakın çalıştık. Yine akademik personelle ve bütün yönetim kademeleriyle çok olumlu ilişkilerimiz oldu. Ben bu noktaya kadar üniversitemize katkı sağlayan herkese, tüm emeklerinden dolayı Prof. Dr. Sayın Sedat Murat Hocamıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte başarılı bir dönem geçiririz.”

Prof. Dr. Sedat Murat ise ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’na teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları ifade etti:

“Göreve geldiğimizde 15 Temmuz darbe girişiminin ÇOMÜ’de yarattığı sıkıntıların ve tahribatın izleri vardı. Bir önceki Rektörümüz Prof. Dr. Yücel Acer bunlarla mücadele etmişti. Bizler de ne yazık ki bu süreçlerle muhatap olduk. Milletimizin dirayeti, Cumhurbaşkanımızın da talimatlarıyla bu süreci olması gerektiği şekilde sürdürdük. Hiç taviz vermeden hainlerle mücadele ettik.

Ardından pandemi süreci ile uzaktan eğitim başladı. Bu süreçte tüm ÇOMÜ mensuplarıyla birlikte çok çalıştık ve başarılara imza attık. Bu dönemde Cüneyt hocamızla da birlikte çalıştık ve bu zorlu süreci de atlattık.

6 Şubatta meydana gelen depremle birlikte yeni bir çalışma planı oluşturduk. Sosyal yardımlarımızı hız kesmeden sürdürdük. Kaybı olan öğrencilerimizle ve personelimizle iletişim kurarak her koşulda destek olduk.

Önümüzdeki yıllarda da kurum içi memnuniyetin zirve yapmış olmasını dilerim. Asli unsurlarımız iç dinamiklerimizdir. Onların mutluluğu ve memnuniyeti her yere sirayet eder.

Ekonomik krizlerle mücadele ettik ve tüm bu ekonomik zorluğa rağmen yatırımlarımızı sürdürdük. Özellikle Dardanos’taki Spor Tesisleri Çanakkale’nin en büyük yatırımlarından biri oluyor. Araştırma üniversitesi olma vizyonuyla çalıştım, bu hayalimi hala sürdürüyorum. Umarım Cüneyt hocamızın döneminde bunu sağlayabiliriz. Bundan gurur duyarım. Yeni dönemde başarılar diliyorum, dayanışmadan güç doğar. Her zaman yanınızdayım her zaman destekçinizim.”

Konuşmaların ardından Rektörlük makamında Prof. Dr. Sedat Murat ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu karşılıklı çiçek takdiminde bulundular.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomü #sedatmurat #rektör #devirteslim #tören #cüneyterenoğlu #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti