Advert
Advert
Advert

Çanakkale Dalış Turizminin Merkezi Olacak

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından Dünya Okyanuslar Farkındalık Günü ve Çevre Haftası kapsamında "Tarihin Derinliklerini Keşfet" çalıştayı gerçekleştirildi.

Çanakkale Dalış Turizminin Merkezi Olacak
Çanakkale Dalış Turizminin Merkezi Olacak Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 766 kez okundu.

Avec Hotel Piri Reis Salonunda düzenlenen "Tarihin Derinliklerini Keşfet" Çalıştayı’na; Vali İlhami AKTAŞ, Avustralya Çanakkale Konsolosu Harry HALL, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Oğuz AYDIN, İl Emniyet Müdürü Celal TAŞCİ, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi AKMAN, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan ORAN, kurum müdürleri, turizmciler, yerli ve yabancı sektör temsilcileri ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Alan Planlama ve Grup Başkanı Muhammed PARLAK tarafından açılış konuşması yapıldı.

Açılış konuşmasının ardından Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanın ihtiyaç duyduğu nitelikli yerli ve yabancı turistler tarafından bilinirliği sağlamak amacıyla sektör temsilcilerinin bir araya geldiği "Tarihin Derinliklerini Keşfet" Çalıştayın’ da Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, Avustralya Çanakkale Konsolosu Harry HALL ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Oğuz AYDIN tarafından birer konuşma gerçekleştirildi.

Sektör temsilcilerinin sunumlarının ardından Gelibolu tarihi sualtı parkının dünyadaki bilinirliği arttırılarak savaş batıklarının korunmasının değerlendirildiği, “Tarihin Derinliklerini Keşfet" Çalıştayı, görüş ve öneriler ile devam etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalevalisi #ilhamiaktaş #dalışturizmi #çanakkalesavaşlarıgelibolutarihialanbaşkanlığı #ismailkaşdemir #dünyaokyanuslarfarkındalıkgünü #çevrehaftası #avustralya #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti