Advert
Advert
Advert

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Göçmen Çocuklara Umut Oldu

TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı-4004 kapsamında 122B585 nolu "Topraktan Sofraya STEAM" Projesi gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Göçmen Çocuklara Umut Oldu
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Göçmen Çocuklara Umut Oldu Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1985 kez okundu.

ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ganime Aydın’ın yürütücülüğünde gerçekleştirilen projenin amacı; Çanakkale’de yaşayan ortaokul düzeyindeki 26 göçmen ve depremzede öğrenciye STEAM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat, Matematik) etkinlikleriyle yeşil ve sürdürülebilir tarım okuryazarlığı bilinci oluşturmak olarak belirlendi. Projenin bir diğer amacı da; göç, savaş ve terör gibi sebepler ile ülkemizde bulunan göçmen çocuklara umut olmak olarak aktarıldı.

ÇOMÜ’nün çeşitli birimlerinin yanı sıra Kızılkeçili, Kumkale ve Ayvacık Süleyman Köylerinde sürdürülen projenin kapanış etkinlileri ve toplantısı Ezine Meslek Yüksekokulu’nda Müdür Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ekici’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Dr. Öğr. Üyesi Ekici konuşmasında Mersin, Marmara, Trakya ve Sakarya Üniversiteleri tarafından da desteklenen projeye verdiği destek için TÜBİTAK, ÇOMÜ Rektörlüğü, proje ortağı Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve destekleyen kurum olarak Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerine teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomü #tübitak #göçmen #çocuklar #toprak #sofra #proje #depremzede #umut #ayvacık #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti