Advert
Advert
Advert

Aradığı Şifayı Çanakkale'de Buldu

Her gün yeni başarılı operasyonlara imza atan Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde, Kalp Damar Cerrahisi kliniğinde gerçekleştirilen Abdominal aort anevrizma ameliyatı ile bir hasta daha şifa buldu.

Aradığı Şifayı Çanakkale'de Buldu
Aradığı Şifayı Çanakkale'de Buldu Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 553 kez okundu.

58 yaşındaki Nafuz Gümüş, karın ağrısı ve nefes almada zorluk şikayetiyle Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Polikliniğine başvurdu. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Buğra Destan tarafından tetkik ve muayenesi yapılan hastada 7 cm genişliğinde aort anevrizması tespit edildi.

Daha önce dış merkezde de anevrizma tanısı aldığını ve operasyonun yüksek riskli olmasından dolayı kabul etmediğini ifade eden hastaya hekim tarafından ayrıntılı bilgi verilerek operasyonun şart olduğu anlatıldı.

Operasyonu kabul etmesi üzerine hazırlıkları tamamlanan hasta, Op.Dr. Buğra Destan tarafından kalp cerrahisi ekibi ve Op. Dr. Engin Gürcü’nün katılımıyla açık anevrizma tamiri yapılarak kısa sürede sağlığına kavuştu.

Op. Dr. Buğra Destan konu ile ilgili yapmış olduğu bilgilendirmede “Anevrizma atardamarın çapının normal çapının %50sinden daha fazla genişlemesi anlamına gelmektedir. Karın içinde yer alan aort damarının genişlemesine abdominal aort anevrizması adı verilmektedir.

Abdominal aort anevrizmaları yırtılma riski taşıdığından bu durum onları ciddi sağlık problemi haline getirir. Yırtılmış Abdominal aort anevrizmalarının %30-50 si hastaneye ulaşamadan hayatını kaybeder. %30-40’ı ise hastanede operasyon hazırlığı olurken hayatını kaybeder. Bu da bize yırtılmış Abdominal aort anevrizmalarının %80-90ının hayatını kaybettiğini göstermektedir.

Hastamızda anevrizma yaklaşık 7 cm genişliğinde idi. Henüz yırtılmanın olmamasının hasta için büyük şans olduğu hastaya anlatıldı ve operasyonu kabul etmesi üzerine hazırlıkları tamamlanıp açık anevrizma tamiri yapıldı. Kısa sürede eski sağlığına kavuşan hastamız 1 haftalık takip sonrasında şifa ile taburcu edildi” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #sağlık #şifa #çanakkalemehmetakifersoydevlethastanesi #kalp #doktor #ameliyat #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti