Advert
Advert
Advert

Uluslararası Troya Halk Dansları ve Müzik Festivali Başladı

Uluslararası Troya Halk Dansları ve Müzik Festivali Başladı
Uluslararası Troya Halk Dansları ve Müzik Festivali Başladı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1501 kez okundu.

Çanakkale Folklor Araştırma Derneği Gençlik ve Spor Kulübü (ÇAFAD) tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Troya Halk Dansları ve Müzik Festivali, renkli gösterilerle başladı. Festival ekibi açılış öncesinde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı da ziyaret etti.

Festival Heyetinden Ziyaret

Troya Halk Dansları ve Müzik Festivali heyetini Meclis Salonu'nda ağırlayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ziyaret nedeni ile duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bosna Hersek, Romanya, Bulgaristan ve Endonezya'nın yanı sıra Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen folklor ekiplerini Çanakkale'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Gökhan; “Balkan coğrafyası bizim tanıdığımız bir coğrafya. Oradaki ülkelerden yıllar önce gelip yerleşen birçok vatandaşımız var. Onun için Balkan ülkeleri ile bir yakınlığımız var. Endonezya bize uzak bir ülke ama onlarla da dini açıdan bir yakınlığımız var. ÇAFAD yıllardan bu yana folklor adına çok güzel işler yapıyor. Bu yıl festivalin 13.'sü gerçekleşiyor. Bu bağlamda çok sayıda genci folklor ile buluşturdu. Bu nedenle ÇAFAD'a teşekkürlerimi sunmak istiyorum” dedi.

“Dostluk kurmak için müzik ve folklor en iyi araçlardan biridir” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Gökhan; “Müziğin ve dansın dile ihtiyacı yoktur. Sadece oynar ve neşeleniriz. Barış içerisinde olmak için de insanların neşeli olması gerekir. Yolda gördüğünüzde elini sıkmayacağınız bir insanla kol kola neşe içinde dans edebilirsiniz. Onun için buradan ülkelerine ve şehirlerine barış duygularını götürsünler. Çünkü burası Çanakkale ve barışın kenti” ifadelerini kullandı.

Karşılıklı sohbet ortamında devam eden ziyarette festivale ilişkin bilgi veren ÇAFAD Başkanı Selim Yazan da konukseverlikten dolayı Başkan Gökhan ve Çanakkale Belediyesine teşekkürlerini iletti. Ziyaret, karşılıklı hediye takdimi ile sona erdi.

Halk Dansları Gösterileri İlgiyle İzlendi

Öte yandan, akşam saatlerinde Kordonboyundaki Çağlar Kaynak Basketbol Sahasında gerçekleşen 13. Uluslararası Troya Halk Dansları ve Müzik Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Vali İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan başta olmak üzere çok sayıda kentlinin ve yurtiçi ile yurtdışından konukların da katıldığı festival etkinlikleri büyük beğeni ile izlendi. Festivalin katılımcı gruplarının dansları ve müzik performansları büyük alkış aldı.

Program sonunda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, festival heyetine ve katılımcı ekiplere teşekkürlerini sunarak, plaket takdiminde bulundu.

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalebelediyesi #ülgürgökhan #uluslararası #troyahalkdansları #müzikfestivali #çanakkalevalisi #ilhamiaktaş #çafad #bosna #hersek #romanya #bulgaristan #endonezya #folklorekipleri #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti