Advert
Advert
Advert

İbrahim Girgin Tır Parkı Törenle Hizmete Girdi

İbrahim Girgin Tır Parkı Törenle Hizmete Girdi
İbrahim Girgin Tır Parkı Törenle Hizmete Girdi Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 877 kez okundu.

Türkiye'den Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı yakınındaki 400 tır ve 100 küçük araç kapasiteli Umat İpsala İbrahim Girgin Tır Parkı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Tören açılışının ilk konuşmasını UMAT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen yaptı.

“Saygıdeğer Ticaret Bakanımız Prof.Dr. Ömer BOLAT, Kıymetli Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat HİSARCIKLIOĞLU, Sayın Valimiz, Değerli Milletvekillerimiz, Sayın Kaymakamlarımız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği değerli Yönetim Kurulu üyeleri, Sayın Belediye Başkanlarımız, Sayın hissedarlarımız ve Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanım, değerli konuklarımız öncelikle hepinizi Umat Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic. A.Ş. adına saygıyla selamlıyorum.

Gümrük Kapımızın ve Tır Parkımızın iki dakikalık bir tanıtım filmi olacaktır, birlikte izliyoruz.

Bilindiği üzere şirketimizin serüveni 2001 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız öncülüğünde Yap-İşlet-Devret modeli projesi ile başlamıştır. Şirketimiz; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İstanbul Ticaret Borsası, İstanbul Ticaret Odası ve Trakya’da bulunan diğer Oda ve Borsalar olmak üzere toplam 28 ortağın katılımı ile kurulmuştur.

Gerçekleştirilen model nedeniyle, Avrupa’da ilk örnek olan İpsala Sınır Kapısı, ülkemize prestij ve imaj sağlamaktadır. Öte yandan, ilk Yap-İşlet-Devret modeli çerçevesinde Devletimize yük olmadan modernize edilmesi ile, gerek ihracatçılarımız, gerekse şirketimizinhem kazançları hem de vergileri ve ekonomiye sağladığı katkıları ile devletimiz için önemli bir kazanım olmuştur. Elbette, bu çerçevede; her zaman birlikte hareket ettiğimiz ve şirketimizi verimli bir işletme haline getirdiğimiz ortaklarımız da kazanmıştır. Dünyaya İpsala’dan” kazan-kazan-kazan modeline” iyi bir örnek çıkmıştır.

2018 yılında Sayın Rıfat Başkanımızın desteği ile Bakanlık-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğive UMAT arasında imzalanan 15 yıl süreli Uygulama Sözleşmesi çerçevesinde, İpsala Gümrük Kapısı yeniden yapılandırma projesi kapsamında saha modernizasyon çalışmalarımız tamamlanmış ve ikinci Yap-İşlet-Devret dönemimiz başlamıştır.

İkinci Yap-İşlet-Devret dönemimizde şirketimiz tarafından yaptırılan, bölgemizin gizli kahramanlarından covid döneminde kaybettiğimiz Yönetim Kurulu Üyemiz Sn. İbrahim GİRGİN’in adını verdiğimiz ve şuan açılış töreninde bulunduğumuz Tır parkı tesisimizden özetle bahsedeceğim. Öncelikle şuan aramızda olan ailesine, acı kaybı için sabır diliyor, değerli İbrahim GİRGİN’i de saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Mekanın cennet olsun İbrahim kardeşimiz.

Üzen, Sayın Bakanım, sayın Başkanım, değerli konuklar;

Tesisimizin bu şekilde modernize edilmesi ve yeni bir model olarak sunulması ile birlikte oluşan bazı kazanım ve özellikleri hatırlatmak isterim:

Ülkemizi karayolu ile Avrupa’ya bağlayan ve Avrupa ile ticaretin sağlandığı sınır kapımızda, oluşan araç kuyruklarının önlenmesi ve yurtdışındaki gurbetçilerimiz ile tır şoförlerinin bekleme sürelerini insani şartlarda geçirmeleri sağlanmıştır.

Ayrıca, Ülkemizde göçmen hareketliliğinin yoğun olduğu bu süreçte yasadışı sınır ihlali yapmaya çalışanların da önüne geçilebilmektedir.

Özellikle tırlar ile otomobillerin düzensiz ve rastgele park edilmesi, denetim ve güvenlik zafiyeti oluşturması önlenmiş ve tırların gümrük işlemlerine geçişlerinde sıralamaya tabi olmaları ile karmaşa yaşanmaması sağlanmıştır.

100.000 m²’lik alan üzerine kurulu, 1.815 m²’si kapalı olmak üzere toplam 2.360 m² oturum alanı bulunan sosyal tesisli Tır Parkı yapılmıştır.

Söz konusu tesis 300 tır ve 200 binek araç (arka taraf) kapasiteli olup, araç park sahasının bir kısmının beton kaplaması yapılmıştır. Zemin oturduktan sonra diğer alanların da beton kaplaması yapılacaktır.

Tesisimizde; dönemsel yoğunluklarda otomobil ve tır kuyruklarının önüne geçilmesi, yolcular ile tır şoförlerinin gümrük kapısına girene kadar geçen süreçte bekleme sürelerini konforlu ve güvenli bir alanda yapabilmeleri adına, ticari ve sosyal tesis alanlarının yanı sıra, ibadet alanları, fotokopi, berber ve çamaşırhane gibi birçok imkânların yer aldığı hizmet alanı sunulmaktadır.

Tır parkımızın diğer bir özelliği Yurtdışına çıkış yapan yolculara da hizmet edecek olmasıdır. İhracatçılarımızın, şoförlerimizin ve yolcularımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir tesis olmasının yanı sıra, tesis sayesinde bekleme süreleri azalacak ve geçişlerin hızlı, konforlu ve güvenli şekilde yapılması da sağlanacaktır. Bu sayede ihracatçılarımızın rekabet gücü artarak ürünlerin de hızlı şekilde ulaşımı ile, hem ihracatçılarımız hem de devletimiz açısından kazanç sağlanacaktır.

Kısaca Sosyal Tesisimizde bulunanları sıralarsak;

Market

Döviz Bürosu

Berber

Lokanta

Kafeterya

Geçiş Belgesi Dağıtım Ofisi (Dozvola)

Ofisimizde tır şoförlerimiz için ayrıca bekleme alanı bulunmaktadır.

Yöresel ürünler satışı

Coğrafi işaretli ürünler başta olmak üzere kadın kooperatiflerinin ürettiği ürünler satışa sunulacaktır.

Şoför bekleme salonu

Şoförlerin bekleme sürecini konforlu şekilde tamamlaması için gerekli ortam sağlanmıştır.

PTT Mobil Şube

Bankacılık Hizmetleri (havale-ödeme)

Western Union

HGS Etiket/Kart Satışı ve Bakiye Yükleme

Mobil Hat Satışı

Mescit

Duş

WC

Değerli konuklar; Tabii ki durmayacağız ve Değerli Odalar Birliği Başkanımız Rifat HİSARCIKLIOĞLU’nun bize her zaman söylediği ve bu yolda da desteklediği gibi, çalışmaya ve yeni hizmetler eklemeye devam edeceğiz. Bu çerçevede, başlattığımız ve en kısa sürede tamamlayacağımız;

Togg Trugo yüksek hızlı elektrikli araç şarj cihazlarından oluşan şarj hizmeti

Tırların pratik onarım ihtiyaçları için Araç bakım-onarım alanı

Göçmen kaçakçılığının önüne geçilmesi için karbondioksit ölçümü yapılması

Tesiste güneş enerji sistemi kurulumu ile kendi enerjimizi üreterek hizmet çıtamızı daha da yükselteceğiz.

 

Sayın Bakanım, Sayın Başkanım, değerli konuklar;

Özellikle yaz döneminde yaşanan yoğunlukların giderilmesi için Bakanlığımız tarafından personel sayısının yeterli hale getirilmesi ile yaşanan mağduriyetler çözüme ulaşmıştır.

Ayrıca, akaryakıt satışlarında ihracat yapan tırlara Yunanistan’ın uygulamış olduğu 200 litre motorin satışı sınırlamasında artış olmuş, 350 litreye çıkarılmıştır.

Bu olumlu gelişmelerin sürdürülebilir hale gelmesini ve diğer sınır kapılarımızdaki uygulanan limitlerin İpsala Sınır Kapımızda da uygulanmasını temenni ettiğimizi belirtir, Sayın Bakanımıza bayram sürecinde yapmış olduğu ziyarette bu konularda iyileştirme yönündeki talebimize verdiği katkı için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ayrıca, Sayın Bakanımıza vergi iade ofisi (Tax Refund Office) açılmasını,

Bölge ihracatçısına katkıda bulunmak, maliyet ve zaman avantajı sağlamak amaçlı Geçici Mobil Gümrükleme birimi ihtiyacı bulunduğunu, bu konularla ilgili de olumlu katkılarını beklediğimizi arz ediyoruz.

Son Olarak Üzen;

Şirketimizin bugün ulaşmış olduğu başarı için, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Birliğimiz değerli başkanı Sayın Rifat HİSARCIKLIOĞLU başta olmak üzere,

Bakanlığımız, Sn. Vekillerimiz, Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, İpsala Belediyemiz ile Gümrük ve Kaçak Müdürlüğü gibi her zaman uyumlu çalışma içerisinde olduğumuz tüm kurum ve yetkililerimize, birlikte yol aldığımız Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarıma, emeği geçen değerli hissedarlarımıza, yönetimimizle her zaman pozitif çalışma halinde olan şirketimiz personeline, inşaat sürecinde bilgilendirme ve destekleri için Tür-Sum A.Ş. yönetici ve çalışanlarına, inşaat çalışmalarımızı hızlı ve sağlıklı bir şekilde yapan tüm iş ortaklarımızın yönetici ve çalışanlarına, şirketimizin günümüz başarısında payı olan önceki dönem yönetim ve denetim kurullarımıza, bu süreçte tecrübelerini bizlerle paylaşan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş. yöneticilerine Yönetim Kurulumuz adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #umatbaşkanı #kayaüzen #ibrahimgirgin ipsala #tırparkı #ömerpolat #sınırkapısı #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor