Advert
Advert
Advert

Şifayı Çanakkale'de Buldu

Kronik bir deri hastalığı ile mücadele eden bir hasta, şifayı Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde buldu.

Şifayı Çanakkale'de Buldu
Şifayı Çanakkale'de Buldu Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 2747 kez okundu.

Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi tarafından konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede, “Kronik bir deri hastalığı olan Hidradenitis Suppurativa (HS) tüm dünyada her 100 kişiden birinde görülüyor. Ortaya çıkma nedeninin tam olarak bilinmezken ilaç tedavisine yanıt vermeyen hastalarda cerrahi yöntemlerden yüz güldürücü sonuçların alınabiliyor. Özellikle ter bezlerinin yoğun olduğu kıvrım bölgelerindeki kıl diplerinin iltihaplanması sonrası oluşan, ağrılı ve akıntılı şişliklerle seyreden Hidradenitis Suppurativa (HS) yaşam kalitesini düşürerek günlük yaşamı etkiliyor.

Uzun süredir bu hastalıkla mücadele eden ve tedavileri olumlu sonuç vermeyen hastamız işin ehli uzmanlarımız tarafından cerrahi tedavi yöntemi uygulanarak sağlığına kavuştu. Genel Cerrahi Uzmanımız Dr. Özgür Kurtkulağı ve Plastik Cerrahi Uzmanımız Dr. İ.Utku Özcan tarafından başarılı bir ameliyat geçiren hastamız şifa ile taburcu edildi.

Hidradenitis süppürativada; birçok tedavi seçeneği olduğuna değinen Op. Dr. Özgür Kurtkulağı; “Tedavi şikayetlerin, enfeksiyon ve lezyonların yaygınlığına göre yapılır. Bu amaçla topikal ve sistemik antibiyotikler, bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar, lazer tedavisi ve ciddi durumlarda cerrahi tedavi yöntemleri kullanılmaktadır. Tanı hekim tarafınca klinik bulgularla konulur, nadiren biyopsi alınması gerekebilir. Lezyonlardan bakteriyel inceleme amacıyla sürüntü örneğinin alınması ve bazen çeşitli kan tahlillerinin yapılması gerekebilir.

Çeşitli durumlarda iltihap olması nedeniyle abse gelişen ve sürekli yara yeri akıntısı olan hastalara cerrahi tedavi şarttır. Bizde hastamıza flep kaydırma tekniğinin gelişmiş bir versiyonu olan tüm hastalıklı dokuyu genişçe ortadan kaldırıp iki taraflı flep kaydırılarak başarı bir ameliyat ile sağlığına kavuşturduk” dedi. “ifadeleri yer aldı.

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalemehmetakifersoydevlethastanesi #kronik #derihastalığı #utkuözcan #özgürkurtkulağı #ameliyat #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti