Advert
Advert
Advert

10 Ağustos Anafartalar Zaferi’nin 108'inci Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

10 Ağustos Anafartalar Zaferi’nin 108'inci Yıl Dönümü Törenle Kutlandı
10 Ağustos Anafartalar Zaferi’nin 108'inci Yıl Dönümü Törenle Kutlandı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1166 kez okundu.

Tarihi Alan Başkanlığı tarafından Conkbayırı’nda gerçekleştirilen 10 Ağustos Anafartalar Zaferi’nin 108. yıl dönümünü anma töreni, Çanakkale Valisi Sayın İlhami AKTAŞ, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim YALDIZ,  Boğaz ve Garnizon Komutanı V. İkmal Albay Mustafa ÜNAL, Tarihi Alan Başkanı Sayın İsmail KAŞDEMİR’in ve Avustralya adına Avustralya Kraliyet Donanması Askeri Ateşesi Albay Benjamin ESLER ile Çanakkale Avustralya Konsolosu Harry HALL’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.

Şehitlerimiz anısına, saygı duruşu eşliğinde saygı atışı yapıldı ve Türk bayrağı İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi. Türk Silahlı Kuvvetleri adına günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Piyade Kurmay Yarbay Mustafa Fatih KARABULUT tarafından yapıldı. Protokol konuşmasını, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihî Alan Başkanı Sayın İsmail KAŞDEMİR tarafından gerçekleştirdi.

Tarihi Alan Başkanı Sayın İsmail Kaşdemir konuşmasında “…Çanakkale ruhunun tüm vatan sınırlarımızda daima yaşaması ve yaşatılması temennisiyle sözlerime son veriyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere burada şehadet mertebesi ile şereflenen ecdadımızı ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”  İfadelerine yer verdi.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen törene Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı V. İkmal Albay Mustafa Ünal, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Eceabat Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Çanakkale Belediye Başkan V. Em. General Süleyman Canpolat, Çanakkale protokolü, gazilerimiz, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalevalisi #ilhamiaktaş #10ağustos #anafartalarzaferi #tören #conkbayırı #tarihialanbaşkanı #ismailkaşdemir #gazimustafakemalatatürk #milletvekilleri #gazi #akparti #chp #iyiparti #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti