Advert
Advert
Advert

Çanakkale Kahramanları Parkı Açıldı

Çanakkale Kahramanları Parkı Açıldı
Çanakkale Kahramanları Parkı Açıldı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1270 kez okundu.

60. Uluslararası Troia Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen Çanakkale Kahramanları Parkı açılışı, 13 Ağustos 2023 Pazar günü gerçekleştirildi.

Barış Kordonunda düzenlenen açılışa Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay, Belediyen Meclis Üyeleri ve kentliler katıldı. Park açılışında konuşan Başkan Gökhan; “Bu parkımızı Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümüne atfen yaptık ve Troia Festivalimizin etkinlikleri kapsamında da açılışını gerçekleştiriyoruz. Güzel bir meydanda Çanakkale Savaşı kahramanlarımızı anmak için bu alanı düzenledik” dedi.

 

“Kahramanlarımızı Hatırlatmak İstedik”

“Çanakkale şehitlerimize layık olmaya çalışıyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Gökhan; “Onlar bizler için canlarını verdiler. Çocuklarımıza da bunu anlatmamız lazım. Onun için kahramanlarımızı bu meydanda topladık. Her birinin kahramanlıklarını anlatan hikayelerini de plakalara yazarak buraya koyduk. Bu insanların bizler için verdikleri mücadele unutulmasın ve çocuklarımız da bunları öğrensin diye bu meydanı yaptık. Bu meydanda başta tabi Mustafa Kemal Atatürk'ün büstü bulunuyor. Hem onun hem de onun varlığında savaşan, yaralanan ve canlarını veren kahramanlarımızı onun nezdinde bir kez daha hatırlamak istiyoruz” dedi.

“Tüm Gazilerimize, Şehitlerimize Minnet ve Şükranlarımızla…”

Parkta büstleri yer alan Çanakkale Kahramanları hakkında kısa bilgilendirmede bulunan Başkan Gökhan, Çanakkale'nin kahramanlarının unutulmaması için bu parkın yapıldığını ifade ederek; “Biz Çanakkale'nin kahramanlarını unutturmayacağız. Eğer bugün yaşıyor ve buradaysak, arkamızda büstleri bulunan kahramanlarımıza borçluyuz. Tabi başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu ülkenin kurulması ve bağımsızlığımızı kazanmamız için mücadele eden tüm gazilerimize, şehitlerimize minnet ve şükranlarımızı bir kez daha sunuyoruz” dedi.

 

“Muhtaroğlu'na Teşekkür Ediyorum”

Parkta yer alan büstleri yapan Heykeltraş Ethem Muhtaroğlu'na da teşekkürlerini ileten Başkan Gökhan; “Bu eserleri yapan Ethem Muhtaroğlu kardeşimize çok teşekkür ediyoruz. Ethem Muhtaroğlu çok güzel eserler veriyor. Sadece Türkiye'de değil, yurtdışında da çok önemli eserleri var. Hatta Belediyemizin içerisinde bulunan sergi salonundaki iki heykel de onun eseri” dedi.

 

Başkan Gökhan'ın konuşmasının ardından duygularını paylaşmak üzere kürsüye çıkan Heykeltraş Ethem Muhtaroğlu ise, eserleri yaparken büyük bir heyecan duyduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından katılımcılar parkı gezdi.

Çanakkale Kahramanları Parkında; Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büstü başta olmak üzere Çanakkale Savaşları'nda savaşan ve şehit düşen Mehmetçikleri temsilen yapılan asker büstünün yanı sıra Ezineli Yahya Çavuş, Mehmet Akif Ersoy, Hafız Hamdi Dumrul, Selma Rıza Hanım, Tophaneli Hakkı Bey ve Cevat Çobanlı'nın büstleri yer alıyor.

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalekahramanlarıparkı #gazimustafakemalatatürk #troiafestivali #açılış ülgürgökhan #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti