Advert
Advert
Advert

Coğrafi İşaretli Ürünler Artık Daha 'Dikkat Çekici'

Coğrafi İşaretli Ürünler Artık Daha 'Dikkat Çekici'
Coğrafi İşaretli Ürünler Artık Daha 'Dikkat Çekici' Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1139 kez okundu.

Bölgemizin coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtımı ve yaygınlaştırılması adına çalışmalar yürüten Çanakkale Belediyesi Yerel Kalkınma Birimi tarafından, Cuma Pazarında coğrafi işaretli ürünlere yönelik etiket dağıtımı gerçekleştirildi.

Tarımsal faaliyetler ve yerel üretim bakımından önemli bölgelerin başında gelen kentimizde, Çanakkale Belediyesi bünyesinde kurulan Yerel Kalkınma Birimi, pek çok alanda faaliyetlerini sürdürüyor. Coğrafi İşaretli Ürünler konusunda da çalışmalar gerçekleştiren ve 2018 yılında Çanakkale El Halısının coğrafi işaretinin devralınmasıyla bu alandaki çalışmalarına başlayan Yerel Kalkınma Birimi, 2022 yılında Eceabat Susamı ve Çanakkale Sakız Baklasının coğrafi işaret tescilini almak için yapılan başvurular ile faaliyetlerine devam etti.

Etiketler Esnaf ve Üreticilerle Paylaşıldı

Coğrafi işaretli ürün konusunun bilinirliğini artırmak adına sergiler, söyleşiler gibi etkinlikler de düzenleyen birim tarafından, bölgemizdeki coğrafi işaretli ürünlerin hem bölge halkına hem de şehir dışından gelenlere tanıtılması, coğrafi ürünlerin marka değerinin artırılması, bazı ürünlerin yanlış isim ile satışının önlenmesi ve genel farkındalık yaratılması amacıyla Cuma Pazarında Coğrafi İşaretli Ürünlerin etiket dağıtımı gerçekleştirildi.

Türk Patent ve Marka Kurumu sitesinde yayınlanan tescil belgelerindeki kriterlere göre üreticilere ve pazar esnafına yönelik gerçekleşen dağıtımda; bölgemizde yetişen, şu anda mevsimi olan ve pazarlarımızda satışa sunulan Çanakkale Domatesi, Bayramiç Beyazı, Bayramiç Elması, Yenice Kırmızı Biberi, Bozcaada Çavuş Üzümü ve Lapseki Şeftalisinin etiketleri dağıtıldı. Dağıtım sırasında Yerel Kalkınma Birimi çalışanları tarafından hem Pazar esnafına hem de kentlilere coğrafi işaretli ürünlere yönelik bilgiler verildi.

Yerel Kalkınma Birimi, Coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı, yaygınlaştırılması, marka değer kazanması ve diğer yöresel ürünlerimizin de en az coğrafi işaretli ürünler kadar marka değer kazanması adına çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #coğrafiişaret #çanakkalebelediyesi #domates #bayramiçbeyazı #bayramiçelması #yenicekırmızıbiberi #bozcaadaçavuşüzümü #lapsekişeftalisi #pazar #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti