Advert
Advert
Advert

CHP'Lİ ERKEK'TEN 9 EYLÜL MESAJI

CHP Parti Meclis Üyesi ve önceki dönem Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP’nin kuruluşunun ve İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümlerine lişkin bir mesaj yayınladı.

CHP'Lİ ERKEK'TEN 9 EYLÜL MESAJI
CHP'Lİ ERKEK'TEN 9 EYLÜL MESAJI Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 331 kez okundu.

Erkek'in mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Bugün asırlık çınar Cumhuriyet Halk Partimizin 100. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Laiklik ve Milliyetçilik ardından Devletçilik ve Devrimcilik ilkeleri doğrultusunda ilerleyen partimiz ilk genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 9 Eylül 1923'te kurulmuştur. Partimiz hukuk ve eğitim gibi bir çok toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirmiştir. 

9 Eylül hem kurtuluşun hem de kuruluşun büyük adımıdır. 9 Eylül İzmir'in kurtuluşu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşudur. 9 Eylül 1922’de İzmir’e varan muzaffer ordularımız kurtuluşu müjdelemiş ve gönderden indirilen Yunan bayrağı yerine Türk bayrağını çekmiştir. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bir destan yazmıştır. Uşak'tan İzmir’e uzanan mücadelede İzmir’in dağlarında çiçekler açmasını sağlayan tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

Kuruluşundan günümüze Atatürk ilkelerini benimsemiş partimizin 100. Yıl dönümünü gururla kutluyor ve ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılan genel başkanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum. Ülkemiz ve partimiz için çalışmış, emek vermiş herkese saygılar sunuyorum."

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #chp #chppartimeclisüyesi #muharremerkek #kurtuluş #izmir #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti