Advert
Advert
Advert

DEPREM KONUTLARI İNŞASI BAŞLADI

DEPREM KONUTLARI İNŞASI BAŞLADI
DEPREM KONUTLARI İNŞASI BAŞLADI Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 379 kez okundu.

2017 ve 2019 yıllarında İlimiz Ayvacık ilçesinde meydana gelen deprem afetleri sonrası yer seçimi tamamlanan 4 köyümüzde toplu alana, 11 köyümüzde afetzedelerin kendi parsellerine olmak üzere Ayvacık ve Bayramiç İlçelerinde toplam 105 adet afet konutunun inşaat faaliyetlerine başlandı.

Vali İlhami AKTAŞ, Ayvacık İlçesi Taşağıl köyünde 12 afet konutunun yapılacağı inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Ayvacık Kaymakamı Salih SAK ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil SEZGİN’in de bulunduğu incelemelerde Vali İlhami AKTAŞ, devam eden inşaatlarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Vatandaşlarımızın barınma sorununun çözümü için modern bir mimariyle kaliteli evler yapılarak, en kısa sürede tamamlanıp vatandaşlarımıza teslim edileceğini ifade eden Vali İlhami AKTAŞ, Afet konutlarının yapım çalışmalarında emeği geçen herkese kolaylıklar dileyerek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bütçesi İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı tarafından karşılanan ihalesi Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği  Bakanlığı tarafından yapılan; Tuzla köyünde 28 adet, Taşağıl köyünde 12 adet, Taşboğaz köyünde 10 adet,  Babadere köyünde 35 adet toplu olarak yapılacak afet konutları ile, Tuzla, Baharlar, Bahçedere, Çamköy, Dibekli, Sazlı, Adatepe, Gülpınar, Çamkabalak, Kestanelik ve Bayramiç İlçesi Dağahmetçe köylerinde afetzedelerin kendi parsellerine yapılacak olan 105 adet afet konutun inşaat faaliyetlerine hızla devam ediliyor. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalevalisi #ilhamiaktaş #deprembölgesi #ayvacık #köy #bayramiç #afet #konut #inşa #inceleme
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti