Advert
Advert
Advert

Mahalle Afet Gönüllülerinin İlk Ekibi Hazır

Çanakkale Belediyesi ile Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği ortaklığında hayata geçirilen “Çanakkale Afetlere Hazırlanıyor-Mahalle Afet Gönüllüleri” eğitimlerinin ilk etabı tamamlandı.

Mahalle Afet Gönüllülerinin İlk Ekibi Hazır
Mahalle Afet Gönüllülerinin İlk Ekibi Hazır Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 960 kez okundu.

Mahalle Afet Gönüllüsü (MAG) Temel Eğitim Programı kapsamında Çanakkale’den başvuran 500 gönüllüye ilk olarak “Afet Bilinci ve Hazırlık, Afet Psikolojisi, Temel Yangın Söndürme, Temel İlkyardım, Temel Arama ve Kurtarma” eğitimleri verildi.

Bu süreçte eğitimleri eksiksiz tamamlayan gönüllülerden oluşan grup, Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Kültür Merkezi Amfi tiyatro meydanında yüksek açı çalışması, yaralı taşıması, ip düğümleri, ilk yardım eğitimlerini uygulamalı olarak aldı.  Çalışmalar kapsamında afet öncesi farkındalık çalışmalarının önemi ve afet olduğunda ilk yapılacak işler detaylı bir şekilde öğrenildi.

Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği Başkanı Hüseyin Karadayı; “Çanakkale’de gerçekleştireceğimiz eğitim çalışmalarımız önümüzdeki süreçte devam edecek.  Çanakkale afet gönüllüleri eğitiminin birinci aşamasını yapıyoruz. Temel afet bilinci, ilk yardım bilgileri, haberleşme, arama kurtarma safhalarının eğitimlerini aldılar. Yüksek açı kurtarma çalışması, iplerle birlikte iniş eğitimlerinde hem yetenek hem bilgilerini pekiştirdiler. AFAD ekipleriyle birlikte Çanakkale’de olabilecek afetlerde aktif olarak görev alabilmelerini sağlayacak ileri düzey eğitim almaya önümüzdeki günlerde devam edecekler. Bunun yanı sıra ilk açtığımız gurubumuzda olan gönüllülerimiz ve yeni katılımlarla birlikte temel afet bilinci eğitimlerimiz kısa bir süre içinde yeniden başlayacak. Eğitimleri alan gönüllü arkadaşlarımızla birlikte yeni oluşan gruplarla çalışmalarımız devam edecek, Çanakkale’de yeni ekiplerimiz oluşacak” dedi.

Mahalle Afet Gönüllüleri Çanakkale Koordinatörü Alper Usta ise; “Mahalle Afet Gönüllüsü süreci; halkın afet yönetim ve müdahale süreçlerinin tamamına katılımını hedefler. Bu yönde çalışmalar yapar. Halkın katılımı, bilgilendirilmesi, eğitimi için mahalle, sokak ve sitelerde çalışmaların yapılması amaçlanır. Afet sonrası ilk 72 saat arama kurtarma ekiplerinin ve yardımların organize olamadığı süreçlerdir. Bu zaman zarfında Mahalle Afet Gönüllülerine büyük sorumluklar düşmektedir. Afet öncesi hazırlık ve afet sonrası müdahale çalışmalarında ilk dakikadan, enkazların kaldırılmasına kadar tüm süreçlerde bilinçli insan gücünün önemi yadsınamaz boyutlardadır.  Bu nedenle mahalle afet gönüllüleri, afet anında herkesin kendi oturduğu yerde, yerelinde organize olma biçimidir. İlk başladığımız grupta dersleri eksik olanlar ile yeni başvuranları önümüzdeki günlerde bir araya getireceğiz. Onların da katılımıyla yeni bir afet eğitim dönemi başlayacak. Süreç devam edecek, her eğitimden sonra Çanakkale MAG için yeni ekiplerimiz kurulacak. Mahalle muhtarlarımızın öncülüğü ve desteğiyle mahallelerimizde temel afet bilinci çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Mahalle Afet gönüllüsü olmak isteyen vatandaşlarımız için başvuru süreçleri devam etmekte olup, yeni dönem eğitimleri planlanmaktadır.

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalebelediyesi #mahalle #afetgönüllüleri #eğitim #mag #program #ilkyardım #arama #kurtarma #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti