Advert
Advert
Advert

ÇANAKKALE’DE 'TROYA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ' FIRTANASI ESTİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ve Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığı tarafından koordine edilen Troya Kültür Yolu Festivali 9 Eylül Cumartesi günü başlayıp 17 Eylül günü sona erdi.

ÇANAKKALE’DE 'TROYA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ' FIRTANASI ESTİ
ÇANAKKALE’DE 'TROYA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ' FIRTANASI ESTİ Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 503 kez okundu.

9 gün süren festivalde 40 farklı mekanda 500’den fazla etkinlik gerçekleştirildi. Konserlere 530 bin, çocuk etkinlikleri ise 63 bin katılım gerçekleşti. Açık hava etkinliklerin dışında salon ve kapalı alan etkinliklerini

34 bin katılımcı ziyaret etti.

 

40 FARKLI MEKAN, 500’DEN FAZLA ETKİNLİK

Kültür ve Turizm Bakanlığımuz tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin dördüncü durağı Çanakkalemiz oldu. İlk olarak geçen sene şehrimizde yapılan bu festivalden şehrimiz oldukça mutlu olmuştu. Bu sene de farklı noktalarda farklı etkinlikler düzenlendi.

FESTİVALLERİN VAZGEÇİLMEZİ KONSERLER

Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Anadolu Hamidiye Tabyası Açık Hava Sahnesi’nde her akşam değerli sanatçılar Çanakkalelilerle buluştu. Konserlerin açılışını 9 Eylül Cumartesi akşamı Ferhat Göçer yaptı.. Ardından 10 Eylül Pazar Anadolu Ateşi, 11 Eylül Pazartesi Resul Dindar, 12 Eylül Salı Uğur Aslan, 13 Eylül Çarşamba Sinan Akçıl, 14 Eylül Perşembe Gökhan Tepe, 15 Eylül Cuma Murat Dalkılıç, 16 Eylül Cumartesi Simge Sağın, 17 Eylül Pazar ise Fatma Turgut sahne aldı. Kilitbahir Kalesi’nde ise Gece Yolcuları ve İkilem gibi önemli gruplar yer aldı.

Festivalin Yıldızı 100 BİN Seyirci ile Simge Sağın oldu. Simge Sağın konseri ayrıca festivalde en çok ziyaretçi toplayan etkinlik oldu.

SERGİLER BÜYÜLEDİ

Troya Kültür Yolu Festivali birbirinden değerli sergilere de ev sahipliği yaptı. 9-17 Eylül tarihleri arasında her gün ziyarete açık olan, "Devrim Erbil’in Renkleri" sergisi, Eskizden Piksele Dijital Sanat sergisi, Kanatlı Sözler-İzler, Sentez İzler Karma Sergisi, Atatürk’ün Sonsuzluk Yolculuğu gibi sergiler Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında sanatseverlerle buluştu.

FESTİVAL DE ÇOCUKLAR DA UNUTULMADI

Troya Kültür Yolu Festivali’nde çocuklar da birbirinden keyifli ve sanat dolu etkinliklerle buluşturdu. ‘Z Takımı Müzikali’, Mehmet Tahir İkiler’in ‘Meddah Amca ve Kocaman Geveze Kuklalar’ gösterisi, ‘Ormanlar Kralı Aslan’ maskotlu çocuk tiyatrosu, Varol Yaşaroğlu ile ‘Kral Şakir’ kitap imza etkinliği, Özgür Özgülgün ile ‘Tarihe Yolculuk’ etkinliğinin yanı sıra çuval yarışı halat çekme zıp zıp yarışı sepet basket gibi klasikleşmiş çocuk oyunları küçükleri mutlu edildi. Kültür Yolu çatı markası altında belirlenen şehirlerde, seçilen rota/lokasyonlarda farklı sanat türlerinin, yerli ve yabancı farklı kültürden insanların sanatın evrensel dilinde birleşmesi amaçlıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #troyakültüryolufestivali #konser #sergi #etkinlik #çocuketkinlikleri santçı #çanakkaletarihialnbaşkanlığı #kültürveturizmbakanlığı #türkiye #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti