Advert
Advert
Advert

Çanakkale’de 19 Eylül Gaziler Günü Törenlerle Kutlandı

Çanakkale’de 19 Eylül Gaziler Günü Törenlerle Kutlandı
Çanakkale’de 19 Eylül Gaziler Günü Törenlerle Kutlandı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 519 kez okundu.

Milli Mücadelenin en önemli zaferlerinden biri olan Sakarya Meydan Muharebesi sonrasında, Gazi Meclisimiz tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazi'lik unvanı ve "Mareşallik" rütbesinin verildiği günün yıl dönümünü ve 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında Valilik önünde tören düzenlendi.  

 

Törende; Vali İlhami AKTAŞ, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa BİÇEN, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ahmet DOĞAN, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Çanakkale Şubesi Başkanı Gülşen UZ ve Anadolu Şehit Aileleri Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Sebahat Korkmaz DEMİR tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. 

 

Çelenk sunumunun sonrasında, Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Ahmet DOĞAN ve Boğaz ve Garnizon Komutanlığı’nda Görevli Dz. P. Bnb.  Yunus YILMAZ tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

 

Çelenk sunum törenini ardından Vali İlhami AKTAŞ, Deniz Polis Evi’nde Gazi ve şehit aileleriyle bir araya geldi.

 

Programa; Vali İlhami AKTAŞ ve eşi Songül AKTAŞ, CHP Çanakkale Milletvekilleri İsmet GÜNEŞHAN ve Özgür CEYLAN, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa BİÇEN, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat ŞAHİN, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, İl Genel Meclis Başkanı Nejat ÖNDER, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Harun HAZIR, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ahmet DOĞAN, Çanakkale Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Gülşen UZ, Anadolu Şehit Aileleri Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Sebahat Korkmaz DEMİR, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, il müdürleri, kamu kurum ve kuruş temsilcileri, aziz şehitlerimizin aileleri ve kahraman gazilerimiz katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Vali İlhami AKTAŞ tarafından bir konuşma gerçekleştirildi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Vali İlhami AKTAŞ, aziz şehitlerimizin aileleri ve kahraman gazilerimiz ile yakından ilgilenerek sohbet etti.

 

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle gerçekleştirilen programda aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimiz rahmet, minnet, şükran ve dualarla yad edildi.

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalevalisi #ilhamiaktaş #gazilergünü #kutlama #mustafakemalatatürk #gazi #mareşallik #rütbe #yıldönümü #tören #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti