Advert
Advert
Advert

MED EU MODEX 2023 Tatbikatı Devam Ediyor

Avrupa Sivil Korunma Teşkilatı yönetiminde, Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca gerçekleştirilen olan MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tıbbi Saha Uygulama Tatbikatı devam ediyor.

MED EU MODEX 2023 Tatbikatı Devam Ediyor
MED EU MODEX 2023 Tatbikatı Devam Ediyor Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 442 kez okundu.

 

Afet ve acil durumlarında uluslararası ekiplerin birbirleriyle ve ev sahibi ülkeyle birlikte çalışmasını kolaylaştırmak amacıyla sağlık müdahaleleri, arama ve kurtarma, tahliye, güvenlik ve trafik, barınma faaliyetleri kapsamında koordinasyon, eğitim ve tecrübe paylaşımının arttırılması amacıyla Azerbaycan, Almanya, Portekiz, Finlandiya, Romanya, Estonya ve Polonya'nın 170 personel ve 22 araçla katıldığı tatbikattın 3. gününde Vali İlhami AKTAŞ ve beraberindeki heyet tatbikat alanlarında incelemelerde bulunarak, tatbikatı izledi.

2 bin 446 personel ve 202 aracın görev aldığı MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tıbbi Saha Uygulama Tatbikat programına; Vali İlhami AKTAŞ, AFAD Başkan Yardımcısı Önder BOZKURT, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Eray ÇINAR, Avrupa Sivil Koruma ve İnsani Yardım Operasyonları Genel Müdürlüğü Afetlere Hazırlık ve Önleme Direktörü Hanna JAHNS, AB Delegasyonu Yeşil Kalkınma ve Kapsayıcı Büyüme Bölüm Başkanı Virve VIMPARI, AB Delegasyonu, Sivil Koruma ve Afet Risk Azaltma Program Yöneticisi Akif TÜRKEL, AFAD Arama Kurtarma Daire Başkanı Recep ÇALCI, Sağlık Bakanlığı İzleme Değerlendirme Daire Başkanı Şamil KURGUN, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan MUTLUAY, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan BAŞTÜRK, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim TARI, Tatbikat Genel Koordinatörü Ahmet Tayfun OKŞİN, Türkiye UMKE Sorumlusu Serkan DEMİRCİ, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi AKMAN, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan ORAN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil SEZGİN, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Harun HAZIR, kurum müdürleri, tatbikatta görevli personel ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

 

Vali İlhami AKTAŞ ve beraberindeki heyete Hilton Otel’de MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tıbbi Saha Uygulama Tatbikatı hakkında İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan BAŞTÜRK, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim TARI ve dış paydaş temsilcileri Avrupa Birliği Sivil Korunma Ekip üyeleri tarafından bilgi verildi.

 

Yapılan bilgilendirmenin ardından Çanakkale Havalimanında kurulan Havaalanı Sağlık Acil Hava Operasyon merkezi ziyaret edildi.

 

Sağlık Acil Hava Operasyon merkezinin çalışmaları hakkında bilgi alan Vali İlhami AKTAŞ ve beraberindeki heyet ardından Sağlık Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ait helikopterlerin hasta tahliyelerini gerçekleştirdiği tatbikatı izlendi.

 

Ardından Vali İlhami AKTAŞ ve beraberindeki heyet İl AFAD merkezine geçerek, tatbikat kapsamında yapılan faaliyet ve çalışmalar hakkında İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim TARI’dan bilgi aldı.

 

MED EU MODEX 2023 tatbikatı kapsamında Terzioğlu Kız Yurdunun önünde kurulan Türkiye EMT-2 ve Almanya ve Türkiye Laboratuvarı, Terzioğlu Kız Yurdu arkasında kurulan Romanya EMT-1 ve AFAD barınma çadırları ve Kipa yanında kurulan Türkiye EMT-1 ve Portekiz EMT-1 tatbikat Sahra Hastaneleri ve barınma alanları ziyaret edildi.

 

Vali İlhami AKTAŞ ve beraberindeki heyet, senaryo gereği deniz ve hava araçlarıyla kent merkezine getirildikten sonra sağlık ekiplerince sahra hastanelerine sevk edilen hastalara yapılan tedavileri izledi ve sahra hastanelerinin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

Tatbikat alanında görevli personellerle sohbet eden Vali İlhami AKTAŞ, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

 

Farklı ülkelerle birlikte çalışma alışkanlığının geliştirilmesinin, tecrübe ve kapasite paylaşımının önemli olduğunu belirten Vali İlhami AKTAŞ, ekiplerin birbirini önceden tanımasını sağlamak ve bu sayede afet anındaki kurtarma çalışmalarında verimliliği arttırabilmek için MED EU MODEX 2023 tatbikatının çok değerli ve önemli olduğunu belirterek, Tatbikatın Çanakkale’de gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalevalisi #ilhamiaktaş #medeumodex #tatbikat #afad #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti