Advert
Advert
Advert

Raylı Sisteme İlişkin Yerinde İnceleme Gerçekleştirdi

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ilgili personel, özellikle raylı sistemler konusundaki yeni gelişmeleri takip etmek, hayata geçirilmesi planlanan projelere ilişkin araştırmada bulunmak üzere 19-20 Eylül tarihlerinde Eskişehir'de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Raylı Sisteme İlişkin Yerinde İnceleme Gerçekleştirdi
Raylı Sisteme İlişkin Yerinde İnceleme Gerçekleştirdi Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 947 kez okundu.

 

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü çalışanlarından Gülçin Erten, Adil Emir Akhan ve Halil İbrahim Karhan, Eskişehir'e düzenledikleri ziyarette Raylı Sistemler Fuarında incelemelerde bulundu. Heyet burada İstanbul, İzmir, Eskişehir ve Adana Büyükşehir Belediyelerinin stantlarını ziyaret ederek, yetkililer ile tanışıp, raylı sistemler ve uygulamalar üzerine bilgi aldı. Çanakkale'de raylı sistemlerin oluşumu için değerlendirme yapmak üzere İBB yetkilileri de kente davet edildi.

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü personeli Raylı Sistemler Fuarı incelemesinde, dizel otobüslerin elektrikliye dönüşümü için de bir görüşme gerçekleştirirken, öğrenci kartlarının ulaşımda kullanılmasına yönelik Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol ve uygulama da incelendi. Konunun kentimizde de uygulanabilmesi için bilgi alınırken, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi yetkilileriyle de bir görüşme planlanacağı belirtildi.

Heyet fuar alanında, içine çöp atılarak toplu taşıma bakiyesi edinilen cihazlar (Geri Dönüşüm Ünitesi) hakkında da bilgi alarak, kentimizde uygulanabilirliği için çalışmaları başlattı. Öte yandan aynı stantta, durakta bekleyen yolcuların keyifli vakit geçirmesi için 3,5 ve 7 dakikalık süreler ile hazırlanan hikayematikler de incelenirken, QR bilet ile bu uygulamanın entegrasyonu üzerine çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Heyet son olarak, Bozüyük ilçesinde yapılan nostaljik tramvayı da yerinde inceleyerek, gezisini noktaladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #eskişehir #raylısistem #çanakkalebelediyesi #ulaşımhizmetleri #ziyaret #adanabüyükşehirbelediyesi #izmir #ibb #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor