Advert
Advert
Advert

Kontrol ve Otomasyon, Elektrik Devre ve Elektik Sistemleri Laboratuvarlarının Açılışı Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği “Kontrol ve Otomasyon, Elektrik Devre ve Elektik Sistemleri” Laboratuvarlarının açılışı Turgut Özal Konferans Salonunda gerçekleşti.

Kontrol ve Otomasyon, Elektrik Devre ve Elektik Sistemleri Laboratuvarlarının Açılışı Gerçekleşti
Kontrol ve Otomasyon, Elektrik Devre ve Elektik Sistemleri Laboratuvarlarının Açılışı Gerçekleşti Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1059 kez okundu.

ENERJİSA, İÇDAŞ ve AVEK firmalarının katkılarıyla kurulan laboratuvarlın açılış törenine; ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Bekler, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kurt, İÇDAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Aslan, ENERJİSA Üretim A.Ş İşletme Teknik Sorumlusu Emre Aydoğan ve AVEK Çanakkale Bölge Müdürü Korhan Paşalı, akademisyeneler ve öğrenciler katıldı.

Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kurt, yeni kurulan bir bölüm olan Elektrik Elektronik Mühendisliğinin, yurtiçi ve yurtdışındaki prestijli üniversitelerden eğitim almış güçlü ve deneyimli akademik kadrosuyla, eğitim, öğretim, teknoloji geliştirme ve bilimsel araştırmalarda ulusal ve uluslararası düzeyde, insanlık yararına uygulamalı projeler ve teknoloji üreten bir bölüm olmayı hedeflediğini belirterek; “Bu hedef doğrultusunda nitelikli laboratuvarların kurulması için çalışmalar yürüttük. Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında ENERJİSA, İÇDAŞ ve AVEK firmaları Kontrol ve Otomasyon, Elektrik Devre ve Elektik Sistemleri Laboratuvarlarının kurulmasında önemli katkılar sundu. Bu anlamda kendilerine teşekkür ederiz” dedi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Bekler ise; “Uzun süredir arzu ettiği, görmek istediği, dokunmak istediği bir oyuncağı elde etmiş çocuk ne kadar mutluysa, bizler de bugün o kadar mutluyuz” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Özellikle, kamu ve özel sektörün iş birliklerinde genelde tek taraflı bir çalışma yapılır. Sektör kamuya gerekli desteğin sözünü verir, çoğu zamanda bu sözün arkasında durur ve devamını bekler. Son yılların özellikle bir mottosu var. Kazan-kazan. Ben buna pek katılmıyorum. Kazandır-kazan bence daha uygun. Kazandırdığınız zaman, kazanan da kazanılan da bu iş birliğini uzun süre götürebilecek ortak kazanımlara sahip olacak. Çanakkalemiz malumunuz küçük yer ama Türkiye’de üretim çalışmalarına katkısı çok büyük firmalara sahip. Bugün burada bu katkıyı veren şirketlerimiz ve değerli temsilcilerini ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümümüz bugün itibariyle fakültemizin en yeni, en heyecanlı ve en mutlu bölümü oldu sizlerin sayesinde.”

Tören, laboratuvar açılışı ve fotoğraf çekimi ile son buldu. 

Tören sonrasında İÇDAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Aslan, ENERJİSA Üretim A.Ş İşletme Teknik Sorumlusu Emre Aydoğan ve AVEK Çanakkale Bölge Müdürü Korhan Paşalı’nın ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nu makamda ziyaret etti.

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomürektörü #cüneyterenoğlu #içdaş #enerjisa #avek #laboratuvar #açılış #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti