Advert
Advert
Advert

Tıp Fakültesi 1. Uluslararası 3. Ulusal Öğrenci Kongresi Gerçekleşti

Tıp Fakültesi 1. Uluslararası 3. Ulusal Öğrenci Kongresi Gerçekleşti
Tıp Fakültesi 1. Uluslararası 3. Ulusal Öğrenci Kongresi Gerçekleşti Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1277 kez okundu.

 

Tıp eğitimi boyunca öğrencileri bilimsel çalışmalara teşvik etmek, araştırmanın ve bilgiyi aramanın gerekliliğini savunmak, teorik eğitimin yanında pratik gelişimin önemini vurgulayarak çalışma imkânı sunmak amacıyla Tıp Fakültesi 1. Uluslararası 3. Ulusal Öğrenci Kongresi  gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya AD. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Ülker Çakır'ın akademik danışmanlığını yürüttüğü, İÇDAŞ Kongre Merkezinde gerçekleşen kongrenin açılışına, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Karaayvaz, akademisyenler ve 128 tıp fakültesinden 500 öğrenci katıldı.

 

‘‘Kanser ve İmmunoterapi’’  alanında Türkiye ve dünya genelinde bilimsel çalışmalarıyla tanınan bilim insanlarının sunumlarına yer verilen kongrede, 30 öğrenci sözlü sunumuna ve 40 öğrenci poster sunumuna yer verildi. 

ÇOMÜ Hastanesinde atölye çalışmaları ile son bulan kongrenin kapanış yemeği KULE 1915’de gerçekleşti. Kapanış yemeğine; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Yayıntaş, Doç. Dr. Oya Erenoğlu, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

ÇOMÜ Rektörü Erenoğlu, Tıp Fakültesi 1. Uluslararası 3. Ulusal Öğrenci Kongresinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Üniversite olarak hedefimiz; her alanda donanımlı öğrenciler yetiştirerek Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılayan, dünyadaki gelişmeleri takip ederek uluslararası rekabette ülkemizi güçlendiren bireyler yetiştirmek. Bu bağlamda bu kongrede 128 tıp fakültesinden 500 öğrenciye ev sahipliği yapmış olmaktan mutluluk duyduk” dedi.

Konuşmasının ardından Rektör Erenoğlu Kongrede sözlü bildirileri ile dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomü #tıpfakültesi #öğrencikongresi #çomürektörü #cüneyterenoğlu #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor