Advert
Advert
Advert

BİR HAYATA DÖNÜŞ HİKÂYESİ

BİR HAYATA DÖNÜŞ HİKÂYESİ
BİR HAYATA DÖNÜŞ HİKÂYESİ Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 385 kez okundu.

2015 yılından buyana kronik akciğer hastalığı (KOAH) bulunan 67 Yaşındaki Muharrem Uyar Mayıs ayında KOAH atağı sebebiyle Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi acil servisine getirildi. Acil ve branş hekimlerinin değerlendirmeleri ve müdahalelerinden sonra yoğun bakım ünitesine yatışı yapılarak tedavi altına alındı.

Yapılan açıklamada; “2 ay süresince Yoğun Bakım Ünitemizde Yoğun Bakım Uzmanlarımız ve deneyimli yoğun bakım hemşirelerimiz ile tüm bakımları ve tedavisi yapılan hastamız hayata tutunmayı başardı. Uzun süreli solunum cihazına bağlı kalmaktan dolayı trakeostomisi (Boynun ön tarafından hava yolunun açılması) bulunan hastamız ev tipi solunum cihazına bağımlı bir şeklide nekahat döneminin devamı için Palyatif Bakım Servisimize nakli yapıldı.

Palyatif Bakım Servisimizde Anestezi ve Reanimasyon Uzmanlarımız, Palyatif Sorumlu Hekimimiz, fizyoterapist ve servis hemşirelerimizin yaklaşık 2 ay süreyle özverili ve nitelikli bakımları sayesinde önce solunum cihazından ayrılarak cihaz desteği olmadan solunum yapmaya başladı. Başarılı devam eden iyileşme süreci sonrasında ise trakeostomisi kapatılarak normal solunuma uyum sağladı.

Hastamızın genel durumu daha da iyileşerek taburculuk dönemine girmiş bulunuyor” ifadelerine yer verildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #mehmetakifersoydevlethastanesi #koah #hasta #tedavi #yoğunbakım #palyatifbakımservisi #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti