Advert
Advert
Advert

Akreditasyon Değerlendirme Ziyareti Gerçekleşti

Akreditasyon Değerlendirme Ziyareti Gerçekleşti
Akreditasyon Değerlendirme Ziyareti Gerçekleşti Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1423 kez okundu.

Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler bölümleri ile Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin Finans ve Bankacılık ile Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümleri program akreditasyonu çalışmaları kapsamında STAR Sosyal Beşeri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği tarafından görevlendirilen bağımsız dış değerlendirme takımı değerlendirme ziyaretini gerçekleştirdi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erginbay Uğurlu’nun başkanlığını yaptığı, program akreditasyon değerlendirmesi amacıyla farklı üniversitelerden alan uzmanları ile bir öğrenci temsilcisinden oluşan 10 kişilik değerlendirme takımı 15-18 Ekim 2023 tarihlerinde Üniversitemizi ziyaret etti. Ziyaret programının ilk gününde değerlendirme takımı, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde incelemelerde bulunarak ilgili fakülte dekanları, program akreditasyon sürecindeki bölümlerin bölüm başkanları, akademik personelleri ve öğrenci temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirdi.

 

Ziyaretin ikinci gününde değerlendirme takımı, Üniversitemiz Terzioğlu Yerleşkesini ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Değerlendirme takımı, program akreditasyonu değerlendirme süreci kapsamında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Kalite Güvencesinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya ve Genel Sekreter Ş. Oğuz Ünal ile görüşmeler gerçekleştirdi. Üniversitemiz üst yönetimi ile gerçekleştirilen görüşmelerin ardından değerlendirme takımı, program akreditasyonu sürecindeki programların faaliyetleri ile doğrudan ilişkili olan üniversitemiz idari birimlerini ziyaret ederek ilgili birim yöneticileri ve personellerinden bilgi aldı.

 

Ziyaretin son gününde Üniversitemiz Senato Salonunda değerlendirme ziyareti kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Kalite Güvencesinden Sorumlu Rektör Yardımcısı, STAR Derneği değerlendirici takımı üyeleri, program akreditasyonu sürecindeki ilgili fakültelerin dekanları ile program akreditasyonu değerlendirmesi gerçekleştirilen bölümlerin bölüm başkanları katıldı. Toplantıda Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu yaptığı konuşmada, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesindeki ilgili bölümlerin gerçekleştirdiği program akreditasyonu çalışmalarının Üniversitemiz kalite güvencesi çalışmalarına ve Üniversitemiz paydaşlarına önemli katkılar sunacağını vurguladı. Toplantıda değerlendirme takımı üyeleri tarafından Değerlendirme Ziyareti Çıkış Bildirimlerini Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’na, ilgili fakültelerin dekanlarına ve program akreditasyonu değerlendirmesi gerçekleştirilen bölümlerin bölüm başkanlarına takdim edildi.

Değerlendirme ziyareti fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomürektörü #cüneyterenoğlu #akreditasyon #değerlendirme #ziyaret #biga #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti