Advert
Advert
Advert

Cumhuriyet'imizin 100. Yılı Coşkusu Çanakkale’de Bir Başka Güzel

Cumhuriyet'imizin 100. Yılı Coşkusu Çanakkale’de Bir Başka Güzel
Cumhuriyet'imizin 100. Yılı Coşkusu Çanakkale’de Bir Başka Güzel Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 234 kez okundu.

Aziz Türk Milletinin şanlı ve onurlu mücadelesi sonucunda Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet’imizin ilan edilişinin 100. yıl dönümünde Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenen program ve etkinliklerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız büyük bir coşku, gurur ve sevinçle kutlandı.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu, Cumhuriyetimizin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ilan edilişinin Cumhuriyet'imizin 100. Yılı kutlamaları kapsamında Vali İlhami AKTAŞ tarafından Valilik Makamında tebrikatı kabul etmesi ile başladı.

 

Valilik Makamında gerçekleştirilen tebrikatta Vali İlhami AKTAŞ, tebrikatı kabul ederek, vatandaşların ve il protokolünün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

 

Tebriklerin kabul törenin sonrasında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız, Cumhuriyet'imizin 100. Yılı Çanakkale Kordon boyunda düzenlenen tören ile coşkuyla kutlandı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu.

 

Vali İlhami AKTAŞ’ ın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmayla devam eden törende Vahit Tuna Anadolu Lisesi öğrencisi Sena ÇÜRÜKOVA “Cumhuriyet” isimli şiiri, İbrahim Bodur Anadolu Lisesi öğrencisi Yunus Kaan GÖÇEN “Yüzyıldır Parlayan Güneş” isimli şiiri okudu.

 

Okunan şiirlerin sonrasında İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Bölük Komutanlığının gösteresi izlendi.

 

Çanakkale Mehteran Derneğinin gösterisinin ardından vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği ve büyük bir coşkuyla kutladığı Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. yıl dönümü töreni resmi geçitle son buldu.

 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü töreni Kordon boyunca ilgili kurum ve kuruluşların yaptığı etkinliklerle devam etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalevalisi #ilhamiaktaş #cumhuriyetbayramı #kutlama #program #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor