Advert
Advert
Advert

Başkan Gökhan'ın 10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajı

Başkan Gökhan'ın 10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajı
Başkan Gökhan'ın 10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 632 kez okundu.

Yalnızca 57 yıl süren kısacık bir ömre sığdırılan dev bir destanın adıdır ATATÜRK…

Bir destan ki nice zorlu mücadeleleri büyük zaferlerle taçlandırmış, bir milleti ümmetlikten yurttaşlığa yükseltmiş, haklarıyla tanıştırmış.  O millet ki Ata’sının yanında ulusal egemenlik ülküsünde tek yürek olmuş, saltanatın küllerinden laik, demokratik bir Cumhuriyetin yükselmesine topyekûn omuz vermiş.

Bugün, yalnızca ülkemizin değil dünya tarihinin çok saygın bir liderini, gerçek bir aydın ve beyefendisini çok büyük bir gurur ve özlemle anıyoruz.

Fikirleri ve devrimleriyle aydınlığı her daim üzerimizde olan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, her 10 Kasım’da olduğu gibi yine hüzünle ancak bir yandan da gururla anıyoruz. Gururluyuz çünkü Ata’mız; çağının çok ötesinde bir duruş ve aydınlığa sahipti. Vatanını ve milletini çok önemseyen, çocuklarına, gençlerine, çiftçisine, sanatçısına, bilim insanına ayrı ayrı büyük kıymet veren bir dehaydı. Ulusal kimliğimizin en büyük göstergelerinden olan Türkçe’miz için bizzat emek veren, bugün kullandığımız halini almasını sağlayan Başöğretmenimiz Atatürk, pek çok dünya ülkesinden çok çok önce kadınlarımız için seçme ve seçilme hakkının önünü açmış, gençlerine ve çocuklarına çok güvenerek onlara Cumhuriyeti ve ülkenin geleceğini emanet etmiştir. Siyasetten, hukuka, ekonomiden, matematiğe dek ortaya koyduğu pek çok farklı alandaki devrimlerinin yanı sıra, aklı, becerileri, asaleti, sosyal ve insani yönleriyle de daima yolumuzu aydınlatacak hiç batmayan, gücünü biz izini sürenlerden alan bir güneştir ATATÜRK… Yalnızca bizim değil, tüm dünyanın saygıyla andığı, dünya tarihinde derin ve kıymetli bir izi bulunan ölümsüz bir liderdir Atatürk.

Ey Ata’m,

Seni elbette yalnızca bugün değil, her an anıyor, her gün daha iyi anlıyoruz. Bize bıraktığın tüm değerli emanetlerin ve manevi mirasın için şükran duyuyoruz. Fikirlerin ve ilkelerin daima aklımızda. Bize emanet etmiş olduğun Cumhuriyetimizin 100. Yılında biz aynı minnet, sevgi, saygı ve kararlılıkla izindeyiz.

Milli egemenliğimizin, Cumhuriyetimizin kıymetli mimarı, yüreklerimizdeki yeri ölümsüz, sevgisi sonsuz Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 85. Yılında da büyük minnet, saygı ve özlemle anıyorum. Bugün ve daima…

 

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalebelediyebaşkanı #ülgürgökhan #onkasım #mustafakemalatatürk #uluönder #anma #mesaj #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti