Advert
Advert
Advert

AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN TESCİLLİ İLK TÜRK PEYNİRİ

Ezine Peynirini ve Mandıracılarını Koruma Geliştirme Tanıtma Derneği’nin Avrupa Birliği’ne gerçekleştirdiği Cİ başvurusu uygun bulundu ve Ezine Peynirinin adı, Avrupa Birliği Resmi Gazetesinde yayınlandı.

AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN TESCİLLİ İLK TÜRK PEYNİRİ
AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN TESCİLLİ İLK TÜRK PEYNİRİ Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 544 kez okundu.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz şu açıklamalarda bulundu; “Topraklarımızın, kültürümüzün ve geleneklerimizin mirası olan coğrafi işaretlerimize sahip çıkarak, ürünlerimize özellikle AB coğrafi işaret tescili alınması Ülke ve Çanakkale olarak hepimizi gururlandırmaktadır. Ezine Peynirimizin Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili alması İlimiz, Ülkemiz ve markalarımız açısından çok sevindirici bir gelişme olmuştur. Bu sonucu dört gözle bekliyorduk ve nihayet olumlu sonuçlandı. Ezine Peyniri AB’nin tescil etmiş olduğu ilk ve tek Türk peyniri oldu.

Yerel ürünler bakımından oldukça zengin olan İlimizde “Ezine Peynirimiz” gibi AB’de coğrafi işaret tescili mümkün olan birçok ürünümüz mevcuttur. İlimizde Bayramiç Beyazımızın ardından Ezine Peynirimizin de AB Coğrafi İşaret Tescili alması diğer ürünlerimiz için de teşvik edici bir gelişmedir.

Bu süreçte başta Ezine Peynirini ve Mandıracılarını Koruma Geliştirme Tanıtma Derneği Başkanı Ali Öztürk ve Yönetim Kurulu olmak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimize ve emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür ediyor, İlimize ve Ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #ezinepeyniri #avrupabirliği #coğrafiişarettescili #belge #türk #peynir #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti