Advert
Advert
Advert

Midesinden Yemek Borusu Yapıldı

Özofagus Kanseri olan hastaya başarılı bir operasyon yapıldı.

Midesinden Yemek Borusu Yapıldı
Midesinden Yemek Borusu Yapıldı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 309 kez okundu.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Cerrahi kliniği bünyesinde bir ilk daha gerçekleştirildi. Her geçen gün nitelikli tedavi yöntemlerine bir yenisi daha eklenen Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde  özofagus (yemek borusu) kanseri olan hasta Türkiye'de sınırlı sayıda belirli büyük hastanelerde gerçekleştirilen oldukça zor ve önemli bir ameliyat ile sağlığına kavuştu.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahisi polikliniğine yutma güçlüğü şikayeti ile başvuran 46 yaşındaki kadın hastaya yapılan endoskopik girişim sonucu özofagus kanseri (yemek borusu kanseri) tanısı alması sonrası ileri tetkik edildikten sonra ameliyat kararı alındı. Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Op. Dr Barış Türker, Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op Dr. Mustafa Kaya ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgür Kurtkulağı tarafından yemek borusunun hastalıklı kısmı çıkarılıp mide tüp haline getirilerek yeni oluşturulan yemek borusu ile normal besin sindirim yolu devamlılığı sağlandı. İyileşme süreci hızlı bir şekilde devam eden hasta şifa ile taburcu edildi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Cerrahi Kliniği Uzmanları “Özofagus kanseri yani yemek borusu kanseri, özofagus adı verilen boğaz ile mide arasındaki tüp şeklindeki yapıda kanserli hücrelerin gelişmesi durumudur. Semptomları arasında yutma güçlüğü, göğüs ağrısı, kilo kaybı, ve sindirim sorunları yer alabilir. Erken teşhis önemlidir, çünkü erken evrede yakalanan kanserler daha başarılı bir şekilde tedavi edilebilir. Tanı ve tedavi süreci için doktorunuza başvurmanız önemlidir.” diye belirttiler.

Hastayı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunan Başhekim Op. Dr. Hasan Keser “ Ülkemizde büyük merkezlerde gerçekleştirilen bu operasyon hastanemiz ve bölgemizde ilk olma özelliğini taşımaktadır. Bu tür büyük ameliyatlar operasyona hazırlık, operasyon süreci ve operasyon sonrası olmak üzere bir ekip ile yürütebilecek uzun bir süreç içermektedir. Özveriyle çalışan ekibimiz sayesinde hastamız sağlığına kavuşmuştur. Hastane olarak halkımıza her zaman güncel bilgi ve tekniklerle uygulanan yöntemlerle hizmet vermekteyiz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalemehmetakifersoydevlethastanesi #özofaguskanseri #hasta #mide #operrasyon #yemekborusu #sağlık #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti