Advert
Advert
Advert

Temizlik ve Çevre Temalı Eğitimler Sürüyor

Kentlilerde çevre koruma, atık ayrıştırma bilinci oluşması ve kentte yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgilendirilmelerini sağlamak amacıyla, Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce yürütülen eğitim ve bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.

Temizlik ve Çevre Temalı Eğitimler Sürüyor
Temizlik ve Çevre Temalı Eğitimler Sürüyor Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1942 kez okundu.

Uzun yıllardır devam eden eğitim faaliyetleri doğrultusunda son olarak Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Aysun Kavcar, Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği (ÇAKAB) yetkilileri ile birlikte Vali Fahrettin Akkutlu İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri ile bir araya geldi.

Kavcar tarafından gerçekleştirilen eğitim kapsamında öğrencilere, Çanakkale Bölgesel Katı Atık Yönetim Projesi ve uygulamalarının yanı sıra, Atık Elektrik ve Elektronik Eşyaların (AEEE) ayrı toplanması projesi, Ambalaj Atıklarının ve Tıbbi Atıkların Yönetimi Projesi, Tekstil Atıkları, Atık İlaçlar ile Sıfır Atık Projesi ve bu kapsamda kent merkezinde ve havzadaki uygulamalar hakkında bilgiler verildi.

Kavcar programda, Çanakkale Belediyesi tarafından yürütülen atık pil ve atık yağların ayrı toplanması çalışmalarına yönelik de bilgiler verdi. Atık pil ve atık yağların zararları, neden ayrı toplanması gerektiği gibi konulara da sunumunda yer veren Kavcar, kentte yapılan sivrisinek ve karasinek mücadelesi, kent merkezinde uygulanan çöp toplama sistemi gibi konuları da öğrencilerle paylaştı.

Programda öğrencilerin tüm çalışmaları yerinde görebilmesi amacıyla, Kemel Köyünde bulunan Mekanik Biyolojik Ayrıştırma Tesisinini ziyaret edebilmeleri için planlama yapılması da kararlaştırıldı.

Temizlik İşleri Müdürü Aysun Kavcar, 28 Aralık 2023 Perşembe günü de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelerek, yine yürütülen çalışma ve faaliyetlere ilişkin detaylı bilgi paylaşımında bulundu.

Öğrenciler, kurumlar ve kentlilere yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmaları düzenli aralıklarla yürütülmeye devam edecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalebelediyesi #temizlik #çevre #tema #eğitim #çakab #çanakkalebelediyesitemizlikişleri #öğrenci #aysunkavcar #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti